Ara Castells 30/08/2019

Els Castellers de Vilafranca es marquen un pòquer de castells de gamma extra

La diada de Sant Fèlix torna a vibrar amb el tres de deu amb folre i manilles de la colla local

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca carreguen el 3d10fm a primer ronda

Vilafranca del PenedèsDesprés d'una temporada 2018 complicada i d'un inici de curs de picar pedra, els Castellers de Vilafranca s'han encomanat al seu sant patró per fer un pas decidit en la diada principal de la seva festa major. No han renunciat a cap repte i han portat a plaça tant el castell de deu pisos emmanillat com una construcció sense folre com el quatre de nou.

Amb dos tresos de deu coronats al sarró, els vilafranquins han decidit posar-se en marxa amb aquesta estructura. El repte era descarregar-lo per primer cop aquesta temporada, però ser quarts en l’ordre d’actuació no els ha afavorit gens ni mica. Han consolidat un folre i unes manilles ben ferms, però han evidenciat els seus nervis des de l’inici. El tres s’ha alçat tens i fràgil, un punt obert de mides per la part baixa, però l’experiència dels seus castellers l’ha sabut dur fins a l’aleta. No han tingut temps per lluitar durant el descens, ja que la caiguda ha agafat tothom per sorpresa. S’han decidit pel tres de nou amb folre i agulla en el segon torn, però han tornat a aparèixer els fantasmes. El tres ha mantingut bé les mides, però un parell de sacsejades han tornat a generar dubtes i han decidit desmuntar la construcció.

Els ‘verds’ hi han tornat amb una dosi extra de convicció, han dominat el tres exterior i han alliberat l’espadat correctament. L’afició vilafranquina ha esclatat com ho fa en les grans ocasions, el segon gamma extra de la jornada suposava una injecció de moral necessària per tornar a sentir-se decisius. Tant és així que el seu tercer castell ha estat el quatre de nou sense folre. Han fet sonar les gralles, però l'estructura s'ha tensat prematurament i l'han decidit desmuntar.

Si ja tenia mèrit l'actuació de la colla amfitriona, encara han augmentat l'aposta plantant un dos de nou amb folre i manilles als volts de dos quarts de cinc de la tarda, després de quatre hores treballant a ple sol. Han apamat la torre de manera exemplar, el castell només ha tremolat durant el descens a causa d'un desgast del tot lògic.

Han posat la cirereta a la seva millor diada de l'any dominant el pilar de vuit amb folre i manilles, un espadat que suposava la tercera construcció emmanillada de la colla i la quarta de gamma extra.

stats