Ara Castells 30/04/2018

Els Castellers de Vilafranca continuen mostrant potencial

Els verds completen les millors construccions de la jornada a Martorell

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca s'apunten a Martorell l'únic castell de la gamma alta de vuit de la jornada

BarcelonaUna temporada més, els Castellers de Vilafranca s'acomoden al capdavant del món casteller en l'inici del curs. Per segon cap de setmana consecutiu han sigut els protagonistes de les millors construccions i això no els ha impedit seguir participant d'altres iniciatives i actes lluny de les places castelleres. Si fa set dies van ser els primers a obrir la caixa de les estructures de nou pisos, aquest cap de setmana han sigut els únics que han mantingut el nivell de la gamma alta de vuit.

Tot i actuar en un horari poc habitual, diumenge a les sis de la tarda, i en una zona de poca tradició castellera, Martorell, els verds van complir les millors expectatives descarregant la construcció de més valor de la jornada, el dos de vuit folrat. Van fer-ho en la segona ronda d'una actuació que els acostuma a generar bones sensacions. Van completar la seva primera tripleta de castells de vuit de la temporada apuntant-se també les dues estructures bàsiques, el tres i el quatre. No va faltar el pilar de sis per cloure la seva exhibició.

Els Castellers de Vilafranca van compartir plaça amb els Castellers d'Esparreguera, els Castellers de Santpedor i la Colla de la Il·lusió. Tot i la proximitat geogràfica, els del Baix Llobregat havien passat força anys sense visitar la ciutat de Martorell, fins que l'any passat van afegir-se a aquesta actuació. La colla bordeus va confirmar un gran inici de temporada repetint el cinc de set i el quatre de set amb agulla i afegint-hi per primer cop enguany el set de set. Els Castellers de Santpedor van tenir en el dos de sis la seva millor construcció i els Castellers de la Il·lusió van completar diverses estructures menors, encarades sobretot des d'un punt de vista inclusiu.

Altres anys, els Castellers de Vilafranca havien estrenat els primers castells de vuit pisos en aquesta cita i fins i tot l'any 2015 van plantar-hi un peculiar vuit de set que no ha tingut continuïtat en el món casteller.

Mantenen el seu compromís amb el procés

Dissabte la colla penedesenca va sumar-se a la iniciativa solidaria Faran el Cim, organitzada per l'Associació Catalana pels Drets Civils, amb el suport d'altres entitats sobiranistes. 3.500 voluntaris van fer una cadena humana en el camí que va des de Collbató fins al cim del Cavall Bernat per pujar-hi les fotografies dels presos polítics catalans. Els verds van alçar un pilar de quatre just al peu de l'agulla, un tram especialment espectacular, ja que bombers i escaladors hi havien equipat una cordada per pujar-hi les setze imatges emmarcades. Abans de l'inici de la cadena hi va haver un torn de parlaments entre els quals va destacar el de Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, que va agrair les mostres de suport.

Castellers d'Esparreguera: 5d7, 7d7, 4d7a, P5xs, 2 P4

Castellers de Vilafranca: 4d8, 2d8f, 3d8, P6, 6 P4

Castellers de Santpedor: 3d6a, 2d6, 3d6, P4

stats