Ara Castells 22/04/2018

Els Castellers de Vilafranca tornen a apuntar-se el primer castell de nou pisos de l'any

Vilafranca viu tres diades castelleres el mateix cap de setmana

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca completen el 3d9f en la diada del graller

BarcelonaEls vilafranquins han pogut gaudir, un any més, de dues de les expressions populars de més tradició i empenta el mateix cap de setmana, els castells i els grups de grallers. El dia del graller ha tornat a comptar amb la participació dels Castellers de Vilafranca, que, per segon any consecutiu, s'han apuntat el castell de nou pisos més matiner de la temporada. La plaça de Sant Joan ha alternat concerts amb construccions castelleres en una exhibició que servirà per marcar el ritme de la temporada. L'oferta, però, ha sigut ben variada, ja que les tres formacions de castells de la ciutat han actuat en exhibicions separades.

En solitari, els Castellers de Vilafranca han completat una actuació que en un altre moment de la temporada podria resultar peculiar, però que en l'inici del curs queda totalment justificada. Han descarregat un castell de set pisos, un de vuit, un de la gamma alta i la primera construcció de nou de l'any, exhibició molt semblant a la que van fer un any enrere. Els verds han obert plaça amb el seu segon nou de set, una construcció que serveix per rodar molts castellers alhora i que enguany està sent molt utilitzada. En el segon torn han completat una de les tres torres de vuit folrades del cap de setmana, les primeres de l'any, i han continuat aixecant el llistó atacant tot seguit el tres de nou amb folre. El castell ha mostrat una bella estampa i només s'ha estirat lleugerament per la part baixa durant la descarregada. Han finalitzat la seva actuació descarregant el quatre de vuit i segellant el seu primer pilar de sis de l'any.

Tres diades castelleres en 72 hores

Cap de les tres colles castelleres de la ciutat de Vilafranca han volgut deixar passar l'oportunitat d'alçar castells el cap de setmana més pròxim a la diada de Sant Jordi. Els primers a enfaixar-se van ser els castellers de la Colla Jove, que en la seva primera diada de l'any van segellar tres estructures de sis pisos, els dos bàsics i el quatre amb el pilar. Van compartir plaça amb els Vailets de Gelida, que només van sumar el tres i el tres amb el pilar.

Mentre els Castellers de Vilafranca actuaven a la plaça de Sant Joan, el parc de Sant Julià ha esdevingut un altre dels escenaris del cap de setmana. Els Xicots de Vilafranca han descarregat el cinc de set, el quatre de set amb agulla i el quatre de set en una exhibició que ha comptat amb la Colla Jove de Barcelona com a formació convidada. Els barcelonins han calcat els castells dels Xicots, canviant l'ordre de les dues primeres construccions.

Dissabte 21/04/2018

Diada de Sant Jordi

Colla Jove Xiquets de Vilafranca: P4, 4d6a, 3d6, 4d6, 2 P4

Vailets de Gelida: P4, 3d6, 3d6a, P4xs, P4

Diumenge 22/04/2018

Dia del graller

Castellers de Vilafranca: 2 P5, 9d7, 2d8f, 3d9f, 4d8, P6

Diada d'inici de temporada

Xicots de Vilafranca: 5d7, 4d7a, 4d7, 3 P4

Colla Jove de Barcelona: 4d7a, 5d7, 4d7, 2 P4

stats