Ara Castells 07/08/2015

Els castells i l'oci van de la mà a Vilafranca

Les formacions dels Xicots i els Castellers organitzaran dissabte un bon grapat d'activitats a la capital de l'Alt Penedès

Efren Garcia
2 min
Els 'verds' can completar el pilar de vuit emmanillat el 2014. CASTELLERS DE VILAFRANCA

BarcelonaLa recreació d'un mercat tradicional del primer terç del segle XX, una fira de cervesa artesana, un ball de gralles i la música de discjòqueis acompanyaran els castells aquest dissabte a Vilafranca del Penedès. Com és habitual el segon cap de setmana d'agost, els Castellers i els Xicots de Vilafranca organitzen sengles festes castelleres obertes als veïns de la capital de l'Alt Penedès.

Els Xicots de Vilafranca a la plaça Milà i Fontanals i els Castellers de Vilafranca a la rambla de Sant Francesc acostaran dissabte el fet casteller als veïns de la ciutat. Totes dues formacions han organitzat una oferta completa per a la tarda, vespre i nit que complementarà les seves respectives actuacions castelleres.

Els de Cal Noi-Noi han plantejat un cap de setmana d'oci, sense compromís tècnic però carregat d'activitats. Els Xicots recrearan un mercat tradicional a la plaça que acull la seva seu social. El component casteller no hi faltarà, ja que la colla s'ha plantejat alçar-hi construccions 'a l'antiga'. Durant tot el dia, la plaça Milà i Fontanals acollirà també la fira de la cervesa artesana Birrafranca, que comptarà amb una dotzena de parades d'elaboradors. La festa, organitzada enguany per EcoXarxa, també recuperarà jocs antics, plantejarà una xerrada sobre la moneda social i oferirà música en directe amb diversos grups.

D'altra banda, els Castellers de Vilafranca celebraran dissabte el trentè aniversari de la compra del seu emblemàtic local, Cal Figarot. Els verds han organitzat una jornada castellera en la qual comptaran amb la companyia dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Margeners de Guissona i els Xiquets de Cambrils. Les castelleres i castellers de Pere Almirall no voldran perdre l'oportunitat de seguir emmanillant al més d'agost. Cal Figarot ja ha vist castells com el dos de nou amb folre i manilles l'any 2011 i el pilar de vuit el 2014. La festa s'allargarà fins ben entrada la matinada. El grup de grallers Els Quatrevents seran els primers d'oferir la seva música dissabte a la nit, els seguiran els discjòqueis The Trincartorns i acabaran la festa a la sala La Flama, a pocs metres del seu local.

stats