Ara Castells 09/10/2016

Els nou pisos s'instal·len a les Corts

La diada castellera de la festa major del barri barceloní ha gaudit de les construccions més grans del cap de setmana posterior al Conurs de Castells

Efren Garcia
2 min
Els Minyons completen la tripleta màgica a la festa major de les Corts

BarcelonaLa ressaca del Concurs ha durat molt poc. El món casteller segueix en marxa i, pocs dies després de l'espectacle més mediàtic, ha tocat tornar-se a enfaixar per sortir a plaça. La festa major de les Corts ha comptat amb un doble component de fatiga, ja que les colles de la ciutat, a més del certamen tarragoní, venien de viure amb molta intensitat les diades castelleres de la Mercè. Els Castellers de Barcelona han mantingut el nivell descarregant-hi el 3 de 9 amb folre, els Minyons de Terrassa han arrodonit una excepcional tripleta màgica i els Castellers de la Vila de Gràcia han alçat el peu de l'accelerador tot i que han plantejat una bona exhibició amb el 7 de 8 i el 2 folrat com a construccions més destacades.

Si bé s'ha notat el descans relatiu que han tingut els Minyons de Terrassa, totes les colles afronten el final de temporada amb cert desgast i dosificant les forces per poder plantejar els reptes més importants en els moments oportuns. Més enllà dels castells que els malves han plantat a Barcelona, els millors de l'actuació, cal destacar el domini amb què han executat cada una de les construccions. Els egarencs dominen amb comoditat la gamma de nou i un 5 de 8 que enguany ja han descarregat en 10 ocasions.

Els Castellers de Barcelona, colla amfitriona de l'actuació, no han volgut abaixar el nivell en una d'aquelles places que s'estimen especialment. Han començat descarregat un correcte 4 de 8 amb agulla, tot just el tercer de l'any, i han plantat cara al 3 de 9 amb folre per no perdre el ritme. La colla barcelonina suma cinc castells de nou pisos en 15 dies i avui hi han afegit el sisè. Tot i no anar sobrats d'efectius, els barcelonins han demostrat caràcter. Han coronat el tres amb nervis però amb correcció i han lluitat durant el descens per no perdre la feina feta. Després del castell de nou pisos han optat pel 4 de 8 per acabar les rondes.

Després d'un parell d'actuacions complicades, i d'alguna baixa, els Castellers de la Vila de Gràcia han decidit no arriscar. A les Corts, han aparcat les construccions de nou pisos però no han renunciat a la gamma alta de vuit. Han descarregat amb certa comoditat el 7 de 8 inicial, si bé en el segon torn han tingut un petit ensurt quan provaven el dos folrat. El castell s'ha coronat amb gran domini fins a l'aleta però en el moment de descarregar un dels quints s'ha acotxat de forma perillosa. Han decidit acabar amb tranquil·litat la diada descarregant un serè 4 de 8.

La ronda de pilars ha tornat a veure el pilar de set amb folre dels malves. La durada de la diada de la Mercè els va deixar sense provar per primer cop enguany el de vuit pisos. Avui han demostrat que li tenen les mides ben preses i que aviat es podrien tornar a plantejar el repte. Els Castellers de Barcelona també han atacat un pilar de mèrit, el de sis, que han rubricat sense complicacions. Els Castellers de la Vila de Gràcia han acabat l'actuació amb un vano de cinc mentre els de la camisa vermella sumaven tres pilars de quatre de simultanis, un dels quals, portat al balcó.

Castellers de Barcelona: 4d8a, 3d9f, 4d8, P6, P4, P4, P4b

Minyons de Terrassa: 3d9f, 4d9f, 5d8, P7f

Castellers de la Vila de Gràcia: 7d8, 2d8f, 4d8, P4, P5, P4

stats