Ara Castells 16/06/2019

Els castells de nou pisos tornen a Berga amb la Diada dels Quatre Fuets

Els Minyons de Terrassa completen el tres folrat i coronen el quatre

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa han carregat el quatre de nou amb folre a Berga per la diada dels Quatre Fuets

BergaEls Minyons de Terrassa segueixen demostrant el seu potencial en l'inici de la temporada castellera. Els malves han sumat a Berga un altre tres de nou amb folre al seu repertori i han coronat la construcció que més problemes està generant fins ara a les colles més importants, el quatre. La colla amfitriona ha estrenat dues estructures d'una sola tacada, el quatre de set amb el pilar i el cinc, i els Capgrossos han optat per consolidar les construccions bàsiques de vuit.

La plaça de Sant Pere és molt dura, inclinada per tot arreu, amb poques ombres i amb un públic massa reduït per omplir tant d'espai. Tot i estar allunyada de la zona tradicional, la persistència de la colla local ha fet possible que s'hi alcin castells de nou pisos, però els últims anys també s'ha cobrat un preu força alt en forma de caigudes.

Els Minyons han iniciat la seva actuació posant el llistó ben amunt. Han sumat un altre tres de nou folrat amb aparent comoditat. Si bé el castell s'ha complicat en la seva part mitjana durant el descens, l'han dut a bon port sense complicacions. Els nervis han arribat a l'hora d'atacar el segon quatre de nou de la temporada. El castell s'ha tensat molt d'hora i han hagut d'encarar l'aleta a la defensiva. Quan ja baixaven han perdut les mides en diversos nivells i el quatre ha acabat fent llenya inevitablement. Han arrodonit l'exhibició amb un plàcid dos de vuit folrat.

Encara a un ritme pausat, els Capgrossos han construït la seva exhibició pas a pas. Han descarregat primer un quatre de vuit sobrat de forces. Després d'una llarga pausa, mentre els serveis mèdics assistien alguns castellers, han reprès l'actuació apamant un plàcid tres de vuit. Han descartat anar més enllà i han finalitzat l'actuació descarregant el set de set. Els mataronins no trepitjaran l'accelerador sense sentit en una temporada que els ha de servir per renovar algunes posicions dels seus troncs.

La colla local ha aprofitat la diada per apujar el nivell des del primer moment. Ha bastit un lent quatre de set amb agulla en primera ronda, el primer d'aquest curs. En el segon torn han buscat l'estrena del cinc però han fet llenya molt prematurament. El castell pujava sense problemes però la relliscada d'un quart de l'estructura del dos ha fet que l'haguessin de repetir. El segon intent ha sigut reeixit i han arrodonit la primera actuació de l'any amb tres construccions de la gamma alta perquè també han descarregat el tres amb el pilar.

Castellers de Berga: P4 cam, 4d7a, i 5d7, 5d7, 3d7, P5, 2 P4

Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d9f, 4d9f c, 2d8f, P7f, V5

Capgrossos de Mataró: P4 cam, 4d8, 3d8, 7d7, P6, 4 P4

stats