Ara Castells 06/05/2018

Castells amb regust de vuit pisos

Les actuacions de Figueres, Esparreguera i Cerdanyola fan somniar amb un nivell superior

Efren Garcia
3 min
Cinc de set descarregat pels Castellers de Figueres a l'actuació de les Fires i Festes de Santa Creu

EsparregueraTres colles de la gamma de set han destacat aquest cap de setmana. Els Castellers de Figueres, els Castellers d'Esparreguera i els de Cerdanyola han protagonitzat tres exhibicions de gran nivell i estan cridades a fer, a curt o mig termini, un pas endavant. En els últims anys han mostrat una gran progressió tècnica i, si els acompanya el creixement social, podrien donar més d'una sorpresa.

Hi ha castells complicats de veure fora del context del Concurs. És el cas del cinc de set amb agulla, una estructura que no ha arrelat entre les colles d'aquest nivell però que s'ha fet servir sovint per sumar punts de cara a la classificació del certamen bianual. Aquest diumenge els Castellers de Figueres, que es troben a les portes del grup de colles amb dret a actuar en l'edició de dissabte a la Tarraco Arena Plaça, l'han completat per primer cop en la seva història. La seva exhibició ha sigut tota una demostració de potencial per a una agrupació del seu nivell. Han descarregat el cinc de set, el set de set i el cinc amb agulla i ja han superat el millor resultat assolit la temporada passada. Han actuat amb els Capgrossos de Mataró, que s'han apuntat els dos castells bàsics de vuit més el set de set, i amb la Colla Jove Xiquets de Valls, que, tot i aparcar les construccions de vuit pisos, ha descarregat el seu segon pilar de sis de l'any.

Una altra formació que trenca esquemes és la dels Castellers d'Esparreguera. Tot just a inicis de maig ja han igualat en dues ocasions la millor actuació de la temporada passada, una exhibició que no va arribar fins al mes de novembre. Per segona setmana consecutiva, els de la camisa bordeus s'apunten el cinc i el set de set, a més del quatre amb el pilar. Només els queda per davant el repte del dos de set, una estructura que encara no han descarregat mai, per plantar cara als vuit pisos. Amb tota la temporada per davant, el seu objectiu no pot limitar-se a mantenir el nivell, hauran de buscar nous reptes. Han celebrat el seu aniversari en companyia dels Moixiganguers d'Igualada i dels Tirallongues de Manresa, que s'han hagut de conformar amb les construccions de set pisos a causa de la pluja que ha obligat a realitzar la meitat de l'actuació sota cobert.

Els Castellers de Cerdanyola venen d'encadenar diverses temporades de progressió en les quals han arribat a descarregar el dos de set i a somniar amb el quatre de vuit. Aquest diumenge han tornat a dominar els dos castells amb agulla i han estrenat el seu primer cinc de set de l'any. La seva constància a nivell tècnic és destacable i ara només necessiten un gruix constant de camises per aspirar a fer el salt de nivell. Enguany el seu calendari els ha dut repetidament a actuar amb formacions que alcen castells de vuit pisos, així que de referents no els en poden faltar. Sense anar més lluny, aquest cap de setmana han compartit plaça amb els Castellers de Barcelona i amb els de Sant Cugat, que han completat el tres de vuit com a millor construcció.

Fires i Festes de Santa Creu

Diumenge, 6 de maig, Figueres

Capgrossos de Mataró: P4cam, 7d7, 4d8, 3d8, P5+4 P4

Colla Castellera de Figueres: P4cam, 5d7, 7d7, 5d7a, P4xs, P4

Colla Joves Xiquets de Valls: P4cam, 5d7, 3d7p, 4d7, P6, V5

Aniversari dels Castellers d’Esparreguera

Diumenge, 6 de maig, Esparreguera

Castellers d’Esparreguera: 5d7, 7d7, 4d7a, V5xs

Moixiganguers d’Igualada: 5d7, 4d7, 2d7, P5

Tirallongues de Manresa: 4d7a, 4d7, i 3d7a, P5

Festes del Roser de Maig

Diumenge, 6 de maig, Cerdanyola del Vallès

Castellers de Cerdanyola: 4d7a, 5d7, 3d7a, V5

Castellers de Barcelona: 2d7, 5d7, 3d8, P5

Castellers de Sant Cugat: 3d8, 5d7, 4d7, P5

stats