Ara Castells 06/09/2017

Els castells visiten les set meravelles del Berguedà

Els Castellers de Berga emprenen una ruta per alçar castells als llocs més emblemàtics de la comarca

Ara
1 min
Els castells visiten les 7 meravelles del Berguedà

BergaÉs habitual que les colles castelleres busquin llocs espectaculars on fer castells i immortalitzar les seves construccions. Els Castellers de Vilafranca han fet castells davant de l'Empire State Building o de l'Estàtua de la Llibertat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la NASA o al davant de l''skyline' de Xangai, la Colla Joves Xiquets de Valls davant del London Bridge, els Minyons de Terrassa van fer un pilar dalt d'una agulla de Montserrat i fins i tot els Castellers de l'Alt Maresme han aprofitat aquest estiu per fer-ho al punt més alt de Catalunya, a la Pica d'Estats. El dissabte 9 de setembre els Castellers de Berga es desplaçaran als set escenaris més emblemàtics del Berguedà per alçar-hi els seus pilars.

La colla castellera, juntament amb la publicació ‘Aquí Berguedà’, ha posat en marxa un projecte per determinar els set llocs més macos de la comarca i així poder-los descobrir tot fent castells. Una enquesta pública va determinar que les set meravelles del Berguedà eren el Pedraforca, el santuari de Queralt, el pont de Pedret, el Pi de les Tres Branques, les Fonts del Llobregat, els Jardins Artigas i l'Alzina dels Colls.

Els de la camisa blava han dibuixat una ruta sobre el mapa per alçar dissabte un pilar a cadascun dels indrets més votats. Es marxarà de Berga a dos quarts de nou del matí per encarar el viatge fins a Castellar de n'Hug. Està previst que l'últim espadat, al santuari de Queralt, s'alci al voltant de les sis de la tarda. L'excursió quedarà immortalitzada a través de fotografies i vídeos capturats des d'un dron.

stats