Ara Castells 24/07/2015

El cinc de vuit, un dels reptes principals del cap de setmana casteller

Els Xiquets de Reus, els Nens del Vendrell i els Marrecs de Salt es proposen descarregar aquest castell en tres de les diades més atractives de la jornada

Efren Garcia
2 min
Aquest diumenge al Vendrell tothom traurà la camisa de l'armari. NENS DEL VENDRELL

BarcelonaL'últim cap de setmana casteller del mes de juliol pot sumar fins a tres catedrals de vuit pisos. Els Xiquets de Reus i els Nens del Vendrell es plantegen el cinc de vuit com a principal repte en les diades de Santa Anna a les respectives ciutats. Els Marrecs de Salt podrien apuntar-se al joc a l'altra banda de Catalunya, en el marc de la seva festa major.

Els Xiquets de Reus seran els primers d'intentar-ho dissabte a la plaça del Mercadal. Les festes del barri de Santa Anna els han de servir per fer un últim esforç abans de començar les vacances d'estiu. El dos de vuit folrat ha estat el castell protagonista d'aquesta actuació en els tres últims anys. Després de protagonitzar el seu millor inici de temporada, els reusencs volen sumar el seu tercer cinc de vuit en el primer tram de la campanya castellera. Per fer-ho possible comptaran amb la col·laboració de la Colla Jove de Sitges, els Brivalls de Cornudella i els Xiquets de Cambrils, que segur que intentaran aprofitar la cita per alçar els seus millors castells.

Diumenge els Nens del Vendrell i els Marrecs de Salt també rivalitzaran per la lluita del cinc de vuit. Els Nens al Vendrell, en una de les places més tradicionals del món casteller, i els Marrecs a Salt, en un dels nuclis més allunyats de l'epicentre històric, es proposen objectius similars. Els vendrellencs hi arriben havent protagonitzat el millor inici de temporada de la seva història, amb quatre tripletes de castells de vuit al sarró i la garantia que donen les bones proves fetes en assaig. Els seus fonaments són molt sòlids però s'encaren a un repte superior, completar un castell nou per a la històrica formació i fer-ho en solitari a la seva plaça talismà. Dominant les dues estructures bàsiques de vuit, l'objectiu dels Marrecs de Salt és doble. Els gironins plantejaran diumenge l'assalt al primer dos de vuit folrat de l'any. Els últims assaigs, a més, els han donat molta confiança per fer un pas de gegant: si la diada els somriu podrien provar també el primer cinc de vuit, el segon de la seva història. Només l’any passat van provar la catedral dels castells i la van coronar en el primer intent. Compartiran plaça amb els Xicots de Vilafranca, els Castellers de Terrassa i els Xerrics d'Olot.

stats