Ara Castells 13/05/2016

La Colla Jove de Barcelona anuncia el primer gran duel de la temporada

La formació de la camisa bordeus es trobarà dissabte per primer cop amb els Castellers de Barcelona en solitari a la festa major de Navas

Efren Garcia
2 min

BarcelonaUn vídeo de la Colla Jove de Barcelona anuncia l'actuació castellera de la festa major de Navas com el primer duel en solitari amb els Castellers de Barcelona d'aquesta temporada. La rivalitat entre les dues formacions ve de lluny, ja que la Joves va ser fundada per exmembres de la colla degana de la ciutat de Barcelona.

Sovint es culpa la premsa castellera d'un abús de la terminologia bèl·lica i esportiva a l'hora de tractar les grans exhibicions. Molts cops es diu que la rivalitat entre colles és especial i que simplement cal saber-la entendre. Aquesta setmana la Colla Castellera Jove de Barcelona encara la diada de la festa major de Navas, un duel important que tindrà lloc dissabte 14 de maig a les set de la tarda a l'encreuament entre els carrers Navas de Tolosa i Josep Estivill de Barcelona. Així ho expressa l'últim vídeo de la colla on es veu, d'una banda, un membre de la Jove amb una faixa a la mà en posició desafiadora i de l'altra, un casteller amb una camisa vermella, color que fan servir els Castellers de Barcelona, responent al duel faixa en mà.

L'al·lusió clara als Castellers de Barcelona, colla amb qui compartiran plaça, és òbvia, ja que es tracta del primer cara a cara en solitari d'aquestes dues formacions enguany. La colla acompanya el vídeo promocional amb la frase “Arriba el primer duel en solitari entre la Jove i la colla dels Castellers de Barcelona. Un duel desigual, ho sabem, però un duel apassionant!”.

Si bé el nivell de les dues agrupacions les situa en escenaris ben diferents, cal recordar que la Colla Jove de Barcelona va néixer com una escissió dels Castellers de Barcelona, i això, en part, forma part de l'ADN dels de la camisa bordeus.

stats