Ara Castells 17/09/2017

La Colla Jove de Barcelona s'enfila als vuit pisos

Els de la camisa bordeus completen el seu primer quatre de vuit a la festa major del Poble Nou

Efren Garcia
2 min
La Colla Jove de Barcelona s'enfila als vuit pisos

BarcelonaDiuen que la tercera és la bona, i si més no així ha estat amb l'atac de la Colla Jove de Barcelona als castells de vuit pisos. Aquest diumenge, la formació barcelonina més novella, amb permís de la refundació dels Castellers de Sarrià, ha fet un pas endavant en completar per primer cop el quatre de vuit. Els de la camisa bordeus han assolit així un repte amb què començaven la temporada 2017 just una setmana abans de la festa major de la ciutat.

La Jove començava el més de juny al barri de Sant Gervasi plantant cara per primer cop als vuit pisos. Van començar l'actuació amb un intent de quatre de vuit i el van tornar a desmuntar en el tercer torn després de descarregar el quatre de set amb agulla i el tres de set. Tot i que els assajos havien estat prometedors, van renunciar a tornar-hi en les següents cites i van aparcar el quatre fins a la tornada de les seves vacances castelleres. L'11 de setembre, just tres mesos després del primer intent, hi tornaven en l'exhibició castellera de la Diada Nacional celebrada al Born. Dos nous intents desmuntats demostraven que la colla havia d'aparcar els nervis si volia aconseguir els galons dels vuit pisos.

On n'hi ha dos n'hi ha tres, i la cita clau ha arribat just aquest cap de setmana. Els barcelonins han aprofitat la festa major del Poble Nou per enfrontar-se per tercer cop amb el castell de vuit pisos. El quatre ha tornat a mostrar-se nerviós, remenant des de l'inici i amb dubtes entre els més menuts, però avui era el dia. Els castellers del tronc han defensat cada moviment i la canalla ha lluitat fins al final, fins i tot després d'un petit ensurt en el moment de l'aleta. La colla ha guardat prou forces per defensar un descens complicat però la festa no s'ha fet esperar i han celebrat el seu primer carro gros com es mereixia la fita.

La Colla Jove ha completat la seva millor actuació amb el cinc de set assolit en primera ronda i el quatre de set amb agulla en el tercer torn i ha estat l'enveja d'uns Castellers del Poble Sec i de Badalona que els han acompanyat a plaça i que enguany lluiten per revalidar aquest nivell. Els Bandarres han descarregat els dos castells de set amb agulla i el quatre de set, mentre que la colla micaco s'ha hagut de conformar amb els bàsics de set i el quatre de sis amb el pilar, en desmuntar en el segon torn el que hauria estat el cinquè quatre de set amb agulla de la temporada.

Colla Jove de Barcelona: 5d7, 4d8, 4d7a, V5

Castellers de Badalona: 4d7, id 4d7a, 4d6a, 3d7, P5

Castellers del Poble Sec: id 4d7a, 4d7a, 4d7, 3d7a, 2 P4

stats