Ara Castells 04/09/2016

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ensenya el nou de nou amb folre

La formació tarragonina ha col·locat el pis de quarts a aquesta inèdita estructura en l'assaig públic que ha organitzat a la plaça Verdaguer

Ara
2 min
La Colla Jove ha col·locat el pis de quarts de l'inèdit 9d9f a l'assaig públic organitzat a la plaça Verdaguer

BarcelonaLa sorpresa del cap de setmana casteller l'ha donat una de les colles que no tenia cap actuació programada, la Jove Xiquets de Tarragona. Els de la camisa lila han aprofitat l'assaig públic, convocat a la plaça Verdaguer per preparar les diades de Santa Tecla i del Concurs de Castells, per provar l'inèdit nou de nou amb folre.

Tot i tractar-se d'una prova força preliminar –només hi han col·locat el pis de quarts– la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha despertat sensacions en obrir les portes a una estructura que semblava descartada per les grans formacions a causa del gran nombre d'efectius necessari per dur-la a plaça.

Si bé el nou ha eclipsat en part la resta de l'assaig dels tarragonins, cal destacar que ha estat una jornada prolífica perquè han pogut col·locar també el pis de sisens a la prova del cinc de nou amb folre, a la del tres de nou amb folre i agulla, i a la del tres de deu amb folre i manilles. També han alçat el quatre de nou sense folre i el dos de nou emmanillat fins al cinquè pis.

El Concurs no preveu un nou folrat

Molts han estat els que han corregut a buscar a la taula de puntuacions del Concurs on estaria situada l'estructura del nou de nou amb folre. La sorpresa ha estat que, a hores d'ara, l'organització no preveu la possibilitat de provar aquest castell. Com passa amb les construccions inèdites, perquè un castell de vuit, nou o més pisos mai assolit s'afegeixi a la taula de puntuacions cal que una colla que l'hagi completat amb un pis menys ho demani per escrit. Així doncs, cap de les sis formacions que l'han completat, és a dir, Castellers de Barcelona, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa, n'ha demanat la incorporació a la taula i, per tant, no podrà ser intentat en la pròxima edició del certamen casteller.

stats