Ara Castells 13/10/2019

La Joves de Valls prepara una diada de Santa Úrsula de luxe al Vendrell

L'actuació de Santa Teresa torna a gaudir de la gamma extra gràcies a les colles convidades

Efren Garcia
3 min
La Colla Joves Xiquets de Valls descarrega el 2d8 sense folre a la diada de Santa Teresa

La diada de Santa Teresa al Vendrell ha tingut tots els ingredients necessaris per lluir amb llum pròpia; la colla local ha pogut repetir els seus millors castells de la temporada, les dues formacions convidades han apujat el llistó fins a la gamma extra, els castells sense folre i els emmanillats han compartit protagonisme i tot plegat s'ha resolt en poc menys de dues hores.

Tot i la proximitat de la diada de Santa Úrsula, la Colla Joves Xiquets de Valls ha volgut demostrar tot el seu potencial en una jornada en què se senten com a casa. Han triat el tres de nou com a castell de sortida i s'han guardat el principal objectiu per a la segona ronda. Com ja els va passar a Lleida, l’estructura se’ls ha estirat per la part baixa però aquest cop l’han sabut defensar fins al final. Han encarat el dos de vuit sense folre, la bèstia indomable, en el segon torn i han fet gala de la feina feta al pati d’assaig. Han coronat el dos amb domini però han hagut de defensar el descens amb èpica. Tothom sap que aquesta estructura no permet grans desequilibris i la lluita ha estat dosificada, tensa i rítmica, però sobretot amb una tècnica impecable. Han descartat els castells de gamma extra o superior per arrodonir l’actuació, i han optat pel quatre de vuit amb el pilar per reservar forces de cara a la ronda de pilars.

La Colla Jove s'apunta la 'tripleta màgica' i recupera el P8fm per posar-hi la cirereta

Imprimint ritme des de l’inici de l’actuació, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha tornat a recórrer a la tripleta màgica –tres i quatre de nou amb folre més cinc de vuit– per salvar els condicionants que arrosseguen aquestes últimes setmanes. Tot i les caigudes patides i les baixes acumulades, han tornat a demostrar tenir el caràcter de colla gran que se’ls demana. Han alçat el tres de nou amb folre a una velocitat vertiginosa i n’han sabut salvar molt bé els moviments generats. Després de desmuntar-ne un peu, han plantat cara a un laboriós quatre de nou amb folre. Dinàmic a tots els nivells i tancat a la part alta, el castell s’ha mostrat delicat. Però la canalla ha tornat a exhibir valor i finor. Han completat la tripleta de castells amb un cinc de vuit tremoladís i han seguit els passos de la Joves reservant energies per posar la cirereta amb l'espadat.

Els Nens del Vendrell consoliden els castells bàsics de vuit a casa seva

Descartat el dos de vuit amb folre com a principal objectiu, els Nens del Vendrell han optat per arrodonir la seva temporada repetint les millors construccions en la diada de la Fira de Santa Teresa. Han decidit iniciar l'actuació amb un tres de vuit de gran estabilitat. La construcció s’ha mantingut ferma en tot moment i només ha perdut les mides per la part alta durant el descens. Si bé habitualment han dominat l’estructura del quatre de vuit sense complicacions, aquesta temporada aquest ha esdevingut el repte important i per això l’han deixat per al torn central. Avui, el carro gros i n’han pogut gaudir fins i tot. Han arrodonit la clàssica de castells de vuit tot apamant un dos de set de luxe.

La ronda de pilars ha mantingut el nivell d’excel·lència. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha sigut la primera a alçar el seu espadat de vuit amb folre i manilles. L’han coronat amb correcció però han hagut de lluitar per dur-lo a bon port. Les manilles s’han mostrat fermes i han fet possible que el treball entre el quart i el quint arribés fins al límit. Ningú espera que el més alt dels pilars sigui un objectiu senzill i avui s'ha demostrat. La Joves Xiquets de Valls li ha plantat cara però també ha hagut de jugar amb totes les cartes. Dominat fins a l'aleta, l'espadat s'ha començat a complicar en el descens. Les manilles s'han exercit al 200% i al final l'han pogut celebrar. Els Nens del Vendrell han optat pels pilars de cinc, en el seu cas, fins a quatre descarregats simultàniament.

Nens del Vendrell: 3d8, 4d8, 2d7, 4 P5

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d9f, 4d9f, 5d8, P8fm, V5

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f, 2d8, 4d8p, P8fm

stats