Microsites 27/10/2019

La Colla Vella carrega el primer tres de nou sense folre de l'era moderna

La Diada de Santa Úrsula vibra amb l'aleta del castell inèdit més esperat

Efren Garcia
1 min
La Colla Vella carrega el primer tres de nou sense folre de l'era moderna dels castells

VallsLa Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet història coronant a la Diada de Santa Úrsula el primer tres de nou sense folre de l'era moderna dels castells. La construcció ha arribat en el segon torn de l'actuació i ha aixecat una gran ovació dels castellers i els aficionats que esperaven el moment amb emoció.

Els rosats n'han desmuntat un primer peu buscant compensar les alçades de l'estructura. A la segona han fet sonar les gralles amb convicció. El tres s'ha alçat robust, però amb l'ascens dels més menuts ha començat a remoure's. Quan els dosos s'han col·locat, el tres estava tocat de mort però la canalla ha tirat endavant amb un valor inusual. El castell ha aguantat dret fins al moment de l'aleta, però l'ovació no s'ha fet esperar. Mentre alguns castellers n'acompanyaven d'altres dins l'Ajuntament per rebre atenció sanitària, els aficionats ja entonaven els lemes habituals.

Al càntic de "La culpa és de la Vella" l'ha seguit un "ai ai ai ai, salsa y no llores" que ha despertat les crítiques de la Colla Joves Xiquets de Valls i d'una part important del públic. Llavors han canviat per un neutre "i vella!" abans que la plaça recuperés el silenci necessari per continuar l'actuació.

stats