Ara Castells 30/08/2019

La Colla Vella domina els castells sense folre en la diada de Sant Fèlix

El dos de vuit i el quatre de nou destaquen a la plaça "més castellera"

Efren Garcia
2 min
La Colla Vella dels Xiquets de Valls carrega el 4d9 sense folre a primera ronda

Vilafranca del PenedèsLa Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet un nou pas endavant a Vilafranca del Penedès després de coronar el primer quatre de nou sense folre de la temporada. Després que la setmana passada protagonitzessin un cap de setmana de luxe, descarregant dos cops el dos de vuit sense folre i estrenant el pilar de vuit emmanillat, es plantaven a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, “la més castellera”, per consolidar el seu regnat.

Si hi ha una construcció simbòlica a aquesta plaça, els últims anys ha sigut la del quatre de nou sense folre rosat; l’Albert Martínez, el seu cap de colla, ho sabia, i per això l’ha triat com a castell de sortida. L’han alçat amb confiança, mantenint la mida en tot moment. Han dibuixat l’aleta amb certa seguretat, però aquesta estructura mereix un respecte especial i qualsevol error es paga car. Quan semblava que la plaça tornaria a vibrar amb una execució exemplar, un desequilibri de pesos ha fet que el quatre es trenqués per la seva base. Plantar un gamma extra després d’una caiguda és exemple de colla gran, però si es tracta del dos de vuit sense folre cal treure’s el barret. Els ‘rosats’ han tornat a dominar la bèstia indomable. Potser la seva execució no ha superat la d’ara fa una setmana, però han aplomat el dos de vuit sense folre com pocs poden fer-ho i han generat una nova ovació.

El fons d’armari de la Colla Vella els ha permès atacar les dues construccions sense folre però els ha condicionat el tram final de l’actuació. Una de les castelleres titulars dels pilars vallencs no ha pogut completar la diada, i això els ha fet renunciar al quatre de nou amb folre i pilar i a l’espadat amb folre i manilles. Han reconduït la seva actuació amb el cinc de nou, però l’han hagut de desmuntar en un primer intent. A la segona han reforçat alguna posició i l'han fet seu, però han hagut de donar-ho tot fins a l'últim moment.

Han finalitzat la seva actuació amb un pilar de sis que ha presentat un recanvi solvent en la seva alineació.

stats