Ara Castells 07/08/2019

La Colla Vella regala un trio de gammes extres en la foscor de la plaça del Blat

La Vella s'anota la millor actuació de l'any, mentre que la Joves no pot amb el Pd8fm

Guillem Andrés
2 min
4d9fp de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

VallsDes de fa uns anys a la plaça del Blat de Valls ja no hi ha actuació petita. El Firagost s'ha convertit en una diada de màxims en la qual, aquesta nit, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls han mostrat el seu potencial portant els seus millors castells. Els rosats s'han exhibit en la gamma extra i la Joves ha tingut en l'espadat la seva millor arma per estrenar-se en aquesta categoria. Tot això, a més, s'ha completat en una actuació àgil que ha durat dues hores.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls no s'ha arrugat de bon principi i ja ha abordat el 5d9f en primera ronda. La supercatedral ha tingut un nervi constant en tot moment, però que han sabut controlar en la descarregada. A continuació també han volgut ser els primers a portar el 4d9fp a plaça enguany. L'estructura del quatre ha pujat força bé, però més tard ha perdut les mides a quarts, que l'han hagut de lluitar en tot moment. Un cop han deixat el pilar lliure, ha patit una batzegada important en els primers compassos de la baixada. Tot i això l'han pogut completar i han donat pas al 2d9fm. El dos emmanillat no s'ha mostrat estable en cap moment pel que fa a manilles, però la rapidesa de la canalla i el tronc ha permès que fossin la primera colla que enguany s'anota tres castells de gamma extra en una sola actuació. Els rosats han tancat la diada amb un molt bon Pd7f.

La Colla Joves Xiquets dels Valls s'havia marcat per a l'actuació d'avui l'estrena del 4d9f i el Pd8fm. En el quatre folrat, que era el quart intent de l'any, els del carrer d'en Gassó l'han agafat obert de mides per baix, tot i que els ha quedat una rengla tancada. La defensa ha estat contínua fins que ja l'han pogut completar. En l'espadat de vuit, però, els vermells no han pogut estabilitzar en cap moment l'encaix entre les manilles i el quart i l'han desmuntat abans d'entrar l'aixecador. Abans de tot això, la Joves ha obert plaça amb el 3d9f, que a més tenia la peculiaritat de no comptar amb cap dels pilaners, en una clara prova del tres de nou amb folre i pilar que volen executar en les pròximes setmanes. En la descarregada, el tres folrat ha perdut les mides entre la buida i la rengla, tot i que no ha posat en perill el castell. La ronda de castells l'han tancat amb l'estructura que més han dominat en tot l'any, el 3d8p. El d'aquesta nit, però, els ha quedat tancat pel que fa a quarts, mentre que quan el pilar s'ha quedat sol ja s'ha mostrat solvent, com en tots els anteriors intents que se li han vist enguany. Un cop desmuntat el Pd8fm, han acabat l'actuació amb el Pd7f.

Resum de l'actuació:

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d9f, 4d9fp, 2d9fm, Pd7f

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 3d8p, id Pd8fm, Pd7f

stats