Ara Castells 24/04/2018

Les colles del cap de setmana de Sant Jordi

Castellers de Vilafranca, Moixiganguers d’Igualada i Nois de la Torre són les colles destacades

Guillem Andrés
2 min
Els Castellers de Vilafranca completen el 3d9f en la diada del graller

BarcelonaEl cap de setmana de Sant Jordi és el primer punt d’inflexió de la temporada en les colles castelleres. A més de les de la zona no tradicional, que ja comencen el curs a primers de març, les colles del camp de Tarragona també assoleixen els seus primers castells destacats.

Castellers de Vilafranca

Com l’any passat, els Castellers de Vilafranca s’han apuntat el primer castell de nou de l’any, una fita que han assolit en set ocasions els últims nou anys. Els Verds van completar el tres de nou amb folre aquest diumenge a la Diada del Graller de Vilafranca. Van arrodonir l’actuació amb el 2d8f, el 4d8, el 9d7 i el Pd6.

Moixiganguers d’Igualada

Els de l’Anoia van confirmar aquest diumenge, en l’actuació de l'aniversari, el seu bon estat de forma aquest començament de temporada. Al 3d8 i 4d8 que ja havien realitzat feia dues setmanes a Sabadell hi van afegir el 2d8f. D’aquesta manera els de la camisa morada han completat la tripleta de vuit més matinera del seu historial (l’anterior era del mes de juny). Amb aquesta actuació, per tant, els Moixiganguers van descarregar el seu 100è castell de vuit i continuen amb pas ferm cap a l’objectiu del 3d9f.

Nois de la Torre

En la seva tercera actuació de l’any, els de Torredembarra han ratificat les bones sensacions amb què van acabar la temporada anterior. En l’actuació de Sant Jordi d’aquest diumenge van completar els dos castells de set bàsics i el 3d7a, tot i que abans van fer un intent que va caure abans de carregar-se. Amb aquesta actuació els Nois de la Torre van completar el seu millor Sant Jordi.

Altres actuacions de Sant Jordi

El dia de Sant Jordi també va acompanyat de castells en diverses poblacions. Entre les actuacions d’aquest dilluns destaquen la tripleta de vuit dels Minyons de Terrassa i la clàssica de vuit dels Capgrossos de Mataró.

Del cap de setmana també es destaquen les estrenes del 2d8f de la Colla Vella, el 3d8 dels Castellers de Sants i Castellers de Sabadell, el pilar de 6 de la Colla Joves i el 2d7 dels Xiquets de Reus. A més, els Castellers de Mollet van realitzar la clàssica de set més matinera de la seva història.

stats