Microsites 16/10/2019

Les colles també es mobilitzen en contra de la sentència del Procés

Algunes hi han participat activament, mentre que d’altres ja han anunciat canvis en els dies d’assaig

Guillem Andrés
2 min
Pilar de 4 dels Penjats del Campus de Manresa

BarcelonaEl món casteller, tal com ha estat exposat en moltes ocasions, són un reflex de la societat. Això, per tant, vol dir que no és aliè als diversos esdeveniments i circumstàncies que succeeixen. Aquesta setmana, tal com havia passat amb anterioritat, el món casteller s'ha mostrat a favor de la llibertat dels presos polítics i en contra de la sentència del Tribunal Suprem amb l'empresonament dels líders independentistes. Les colles, alhora, també estan pendents de les diverses mobilitzacions i algunes ja han anunciat canvis d'horaris i de dies d'assajos.

Aquesta setmana algunes colles ja van anul·lar l'assaig d'aquest dimarts per permetre la participació dels seus castellers a les diverses mobilitzacions. N'hi ha que fins i tot s'hi han sumat com a entitat i han fet alguns pilars de suport. La data que ara mateix també està marcada en el calendari d'aquesta setmana és la vaga general convocada per a aquest divendres 18 d'octubre. És per això que ja hi ha colles que han anunciat la suspensió de l'assaig de divendres per sumar-se a la vaga i, en moltes, han traslladat l'assaig al dijous.

La situació d'aquesta setmana i dels esdeveniments que poden succeir recorden també a com el món casteller va haver de conviure amb les diverses manifestacions del setembre i octubre del 2017 al voltant del referèndum de l'1-O. Fins i tot es va haver de suspendre una actuació de primer nivell com era la Diada de la Nova Atenes amb els Minyons de Terrassa, Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Aquesta és una conjuntura que afecta força al dia a dia de les colles, ja que unes modificacions dels assajos provoca un menor nombre de castellers a l'assaig. Els caps tècnics i de junta de les colles, per tant, han de calibrar fins a quin punt demanar un esforç als seus castellers per ser present als assajos en un punt de la temporada on les formacions es troben en el seu esprint final.

stats