Castells
Ara Castells 18/08/2022

Les colles tarragonines ambicionen un Sant Magí ple d'estrenes

Les quatre entitats de la ciutat hi arriben en bona forma

2 min
3d9f de la Jove de Tarragona, Sant Magí 2019

L’agost tarragoní té el seu punt àlgid en la diada de Sant Magí a la plaça de les Cols, que serà aquest divendres a les 12 h. Les quatre colles de la ciutat, a més, hi arriben aquest any en bona forma i amb l’objectiu de fer-hi alguna estrena.

La Jove de Tarragona vol reafirmar les bones sensacions de la diada de les Neus i confirmar-se entre les grans colles d’aquesta temporada. El 4 de 9 amb folre completat a Vilanova, per tant, és un castell que anirà a plaça, mentre que hauran d’escollir en la resta de gamma. Amb tota probabilitat, els liles seguiran rodant el 7 de 8 i apostaran pel 3 de 9 amb folre, un castell que encara no han portat enguany. Així, encara quedarien pendents pels últims dies d’agost dos castells que han assajat intensament: el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre.

Els Xiquets de Tarragona també han fet uns últims assajos molt interessants de castells de la gamma alta de vuit i de nou. Les dues construccions que els ratllats tenen clar que aniran a plaça seran el 2 de 8 amb folre –carregat al Pla de la Seu– i el 5 de 8, mentre que el 3 de 9 amb folre probablement quedarà reservat per a futures actuacions.

Una de les colles que està oferint unes grans sensacions, especialment aquestes últimes setmanes, són els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els de la camisa verda encara tenen el repte pendent del 4 de 8, castell que volen completar per Sant Magí. El sumaran a castells ja completats aquesta temporada, el 2 de 7 i el 3 de 8, a més d’afegir-hi el pilar de 6.

Finalment, els Xiquets del Serrallo aspiren a una actuació completa de la gamma alta de 6. Al 4 de 7 amb l’agulla descarregat la setmana passada hi volen afegir el 3 amb agulla i el 5 de 7, tot i que aquest no està del tot confirmat.

stats