Ara Castells 26/09/2015

Cornellà recupera el dos de set deu anys després

La formació de la camisa lila cedeix al Prat de Llobregat el càrrec de colla amfitriona als nouvinguts Castellers del Prat de Llobregat

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Cornellà fan l'aleta al 2d7 per primer cop des de 2005 / CRISTINA CALDERER

El Prat de LlobregatLa jornada de reflexió ha marcat una diada castellera, la de la festa major del Prat de Llobregat, en la qual la colla més destacada ha estat la dels Castellers de Cornellà. Els Minyons de Terrassa han completat el castell més important de l'actuació, els Capgrossos han seguit sumant confiança i els Castellers del Prat han arrencat al seu públic les majors ovacions; ara bé, han estat els de Cornellà els que han anat un pas més enllà en carregar un dos de set que no completaven des del 2005.

Els de la camisa lila anaven treballant tot l'any per assolir el repte dels vuit pisos però pel camí han recollit èxits a cabassos. Han protagonitzat un gran inici de temporada descarregant amb comoditat tant el cinc com el set de set, han mostrat una millora tècnica i de volum més que important i això els ha premiat aquest cap de setmana amb la recuperació d'un dos de set que feia deu anys que no ni tant sols portaven a plaça. Al Prat de Llobregat han demostrat el seu potencial completant amb molta correcció les dues estructures més participatives i han plantat cara per primer cop aquesta temporada al dos de set. La torre s'ha alçat orgullosa en la segona ronda, si bé els nervis han fet que els pisos superiors haguessin de lluitar per no entregirar-se en el moment culminant. Les sotragades i la tensió han fet cedir l'estructura després de l'aleta però la colla ha celebrat la recuperació d'una d'aquelles construccions que obren la porta dels vuit pisos.

El millor castell de la diada l'han protagonitzat uns Minyons de Terrassa que, condicionats per les baixes, han hagut de renunciar als nou pisos. Els egarencs han descarregat amb comoditat el tres de vuit en el primer torn i el quatre en el tercer. Han deixat per a la segona ronda l'única construcció de la gamma alta de vuit, el cinc, que dominen enguany sense problemes. Una diada similar han plantejat els Capgrossos de Mataró, que han optat pel dos folrat per atacar la gamma alta. Han dominat el tres de vuit, que diumenge podrien intentar alçar un pis més a Lleida, i el quatre. Han arrodonit la seva diada amb el pilar de sis.

El castell més important de la diada ha estat el 5d8 dels Minyons de Terrassa / CRISTINA CALDERER

Si per a una colla aquesta festa major ha estat especial aquesta és la dels Castellers del Prat, que, per primer cop, recollien el relleu dels seus padrins de Cornellà i ocupaven el paper d'amfitrions. Els seus castells han estat de llarg els més modestos però també els més aplaudits. Han completat per tercer cop aquesta temporada una actuació amb tres construccions de sis pisos descarregades. La seva estructura més valuosa, el tres de sis amb agulla, ha arribat la primera. L'han acompanyat dels dos castells bàsics de sis, el quatre i el tres. Si bé la colla 'pota blava' ha demostrat un bon domini en aquestes primeres estructures, la seva canalla ha hagut de treballar en algun dels castells per mantenir la verticalitat. Tot i les dificultats el premi ha estat el reconeixement de l'afició local.

Castellers de Cornellà: 5d7, 2d7 c, 7d7, P4, P5, P4

Minyons de Terrassa: 3d8, 5d8, 4d8, P5, P5

Capgrossos de Mataró: 3d8, 2d8f, 4d8, P6, P4, P4, P4, P4

Castellers del Prat de Llobregat: 3d6a, 3d6, 4d6, P4, P4, P4, id P4

stats