Ara Castells 01/07/2015

La CUP de Terrassa sorteja dos llocs al balcó de l'Ajuntament per seguir la diada castella de festa major

La portaveu de la formació, Maria Sirvent, considera que es tracta d'un privilegi que no hauria de tenir la classe política

Europa Press / Efren Garcia
2 min
Els regidors segueixen la diada castellera des del balcó de l'ajuntament de Terrassa / EFREN GARCIA

TerrassaMolts aficionats tenen clar que seguir una actuació castellera des d'un punt elevat és tot un luxe reservat a molt pocs. Si, a més, aquest balcó és el de l'ajuntament la consideració és doble ja que acostuma a esdevenir un lloc d'accés molt limitat. Aquest plantejament ha estat el que ha fet servir la CUP de Terrassa per posar a disposició dels ciutadans els dos llocs que el seu partit té assignats al balcó del consistori vallesà per viure diumenge la diada castellera de festa major. Divendres sortejaran els dos llocs entre aquells ciutadans que s'afegeixin a la campanya #PerFestaMajorElPobleAlBalcó.

El passat divendres 26 de juny, la regidora de la CUP a Terrassa Maria Sirvent i el número 2 de la llista municipal, Bernat Chueca, van concórrer a la sala de premsa de l'ajuntament per valorar en la seva primera roda de premsa els acords presos al Ple de Cartipàs celebrat el dia anterior. En la seva compareixença van avaluar la rebaixa dels sous de l'alcalde i els regidors aprovada pel PSC, CiU i Ciutadans, que se situen entre l'1% i el 5%. La CUP va afirmar que la baixada és “tan minsa que no podem més que prendre-la com una broma”. Sirvent i Chueca van aprofitar la trobada amb els mitjans de comunicació per denunciar el que consideren privilegis dels regidors pel seu estatus i van anunciar la decisió de sortejar els dos llocs que tenen assignats al balcó de l'Ajuntament per seguir la diada castellera de festa major el proper diumenge 5 de juliol, així com la seva renúncia a la plaça de pàrquing gratuïta a la que poden accedir tots els membres del ple.

El sorteig per veure la jornada castellera des del balcó de l'ajuntament tindrà lloc divendres al migdia entre les persones que facin servir l'etiqueta #PerFestaMajorElPobleAlBalcó a Facebook o Twitter, o bé enviïn la seva petició al correu de la CUP. Amb aquest sorteig, que serà el primer d'una pràctica que volen generalitzar amb les invitacions a actes culturals o d'altres temàtiques, Sirvent pretén posar a disposició de “la ciutadania i els moviments socials privilegis que no hauria de tenir la classe política”. La CUP, que encara està valorant qui serà la mà innocent que s'encarregarà de treure la papereta guanyadora, ha valorat molt positivament la participació que estan rebent per correu electrònic per a aquest primer sorteig.

L'actuació castellera prevista pel migdia de diumenge, es preveu que esdevingui la més important de les que s'han realitzat en aquest primer tram de temporada. A les dues colles locals, els Castellers de Terrassa i els Minyons de Terrassa, s'hi uniran aquest any els Capgrossos de Mataró. Els Minyons, que estan protagonitzant un gran inici del curs casteller, treballen amb intensitat per provar el tres de deu amb folre i manilles més matiner de la història.

stats