Ara Castells 12/09/2019

La Diada somriu als Xiquets de Tarragona

Repàs dels resultats de les actuacions amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Guillem Andrés
3 min
La Diada somriu als Xiquets de Tarragona

BarcelonaLes actuacions d'aquesta setmana amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya han seguit el guió general de la temporada castellera i les colles no han trepitjat gaire l'accelerador. Valls, Tarragona i Barcelona han viscut actuacions en les quals les colles han fet castells de rodatge i en les quals els Xiquets de Tarragona han acabat sent la colla que n'ha sortit més beneficiada i satisfeta.

Vigílies passades per aigua

L'agenda castellera de la Diada Nacional va començar el dia anterior, en les vigílies, a Valls. Una actuació en què en les últimes temporades s'havien executat castells màxims, aquest any ja es plantejava com una actuació de rodatge. A més, la pluja va acabar fent acte de presència i la plaça del Blat només va poder veure tres castells. D'aquesta manera, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 3d9f, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls va completar el 2d8f i només va poder coronar el 5d8.

Santa Tecla a l'horitzó

El pla de la Seu de Tarragona, per tant, va acabar sent l'escenari que va viure l'actuació més completa. La millor actuació va ser de la Jove de Tarragona, però els que van sortir més contents de plaça van ser els Xiquets de Tarragona. Després de set intents desmuntats al llarg de la temporada, els matalassers han pogut descarregar el seu primer 5d8 de la temporada; un castell que van arribar a fer sencer dimarts a l'assaig. Els Xiquets han completat l'actuació amb el 3d8 i el 4d8 en un dia que els estimula a encarar novament els castells de 9 per a aquest diumenge en l'actuació del primer diumenge de festes de Santa Tecla.

La Jove de Tarragona també va preparar l'actuació d'aquest diumenge i va completar quatre castells que podria fer pujar un pis aquesta mateixa setmana. D'aquesta manera va plantejar la triada de castells que tenien pensada per a Sant Fèlix amb un pis menys. Així doncs, van tenir el 3d9f com a millor castell i ho van completar amb el 4d8a, el 5d8 i el Pd8fm. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau també va seguir un guió similar i, a més del 3d8, va descarregar tres castells que pot fer pujar un pis pròximament; el 2d7, el 4d7a i el Pd6. En el cas dels de la camisa verda, la cita assenyalada és el 23 de setembre en l'actuació de Santa Tecla. La colla que no va poder complir els seus objectius van acabar sent els Xiquets del Serrallo, que van desmuntar el 4d7 en dues ocasions. Els del barri mariner, però, sí que van poder completar el 3d7 i el 4d6a.

Castells de 8 a Barcelona

A Barcelona, la temperatura castellera d'aquest Onze de Setembre també va baixar respecte als anys anterior. Aquest dimecres no hi va haver castell de 9 a la capital catalana i els Minyons de Terrassa van signar la millor actuació amb la tripleta de 8 i el pilar de 6. En l'actuació del Born també hi havia els Capgrossos de Mataró, que van completar la clàssica de 8, i la Jove de Barcelona, que va descarregar el 5d7 i el 7d7, tot i que no va poder amb el 4d7a, que va desmuntar dues vegades. En l'altra actuació viscuda a Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar els dos bàsics de vuit, tot i desmuntar el 2d7 en dues ocasions, mentre que el 4d8 i el 2d7 van ser, respectivament, els millors castells dels Castellers de Sants i dels Bordegassos de Vilanova.

Estrena dels Xics

L'altra notícia agradable de les actuacions amb motiu de la Diada Nacional ha estat l'estrena del 9d7 d'enguany dels Xics de Granollers. Els vallesans hi van sumar el 4d8 i el 2d7, en la que és la millor actuació de la temporada.

stats