Ara Castells 23/05/2019

El districte de Nou Barris de Barcelona penja la faixa castellera

La manca d'efectius ha fet suspendre el projecte al no poder garantir-ne la sostenibilitat

Efren Garcia
1 min
El districte de Nou Barris de Barcelona penja la faixa castellera

BarcelonaEl projecte per formar una colla castellera al districte de Nou Barris ha tocat a la seva fi més d'un any després de la seva posada en marxa. L'agrupació va publicar dimecres un comunicat a les xarxes socials per anunciar la seva dissolució i donar les gràcies a institucions –com el districte de Nou Barris o l'Institut-Escola Trinitat Nova– i entitats culturals –com els Gegants o el Grup de Foc de Nou Barris– per la seva col·laboració.

La impossibilitat de fer créixer la massa social de la colla ha sigut la causa principal de l'aturada de l'activitat. Si bé el projecte va néixer amb moltes ganes, el volum de castellers que s'havia adherit al projecte no el feia “viable i sostenible a llarg termini” i és per això que els seus impulsors han decidit aturar el assajos i tallers. La colla, que ja havia triat un escut institucional, ha informat que mantindrà obert el seu perfil de Twitter per no perdre tots els contactes que han fet en el poc més d'un any de vida del projecte.

La Colla Castellera de Nou Barris va néixer l'any 2018 impulsada per un grup de gent jove que participava en altres entitats del districte. En els seus primers passos va comptar amb el suport dels Bordegassos de Vilanova i dels Castellers de Barcelona, que els van convidar a actuar durant la festa major del districte. Una altra de les colles que van obrir-los les portes va ser la Jove de Barcelona, que els va convidar a participar en alguns dels seus assajos i a acompanyar-los en l’actuació del Concurs de Castells.

stats