Ara Castells 15/05/2016

El duel casteller barceloní acaba amb la pólvora mullada

La diada castellera de la festa major de Navas es veu interrompuda per la pluja abans de finalitzar la tercera ronda

Efren Garcia
2 min
El 3d8 dels Castellers de Barcelona va ser el castell més important de la festa major de Navas

BarcelonaLa rivalitat entre els Castellers de Barcelona i la Colla Castellera Jove de Barcelona és efímera, limitada només a jornades puntuals i presa fins i tot amb molt bon humor per les dues parts. Dissabte uns i altres es van trobar a l'encreuament entre els carrers Las Navas de Tolosa i Josep Estivill de la Ciutat Comtal per celebrar la festa major del barri de Navas.

La prèvia de la jornada arribava marcada pel vídeo promocional de la Colla Jove, que amb un estil típic del Far West americà convidava els seus castellers a prendre part en el primer gran "duel" de l'any. La paraula triada no era casual si bé, com reconeixia la colla, es tractava d'un "duel desigual" alhora que apassionant.

La Colla Jove va ser fundada per antics membres dels Castellers de Barcelona, i el barri de Navas és precisament a mig camí entre els locals d'una i altra formació. Tot i els ingredients inicials, el duel va ser passat per aigua, tant pel que fa als castells com a la meteorologia.

La Jove va aparcar les construccions de la gamma alta de set que estan protagonitzant el seu inici de temporada i els Castellers de Barcelona només van poder completar un dels castells bàsics de vuit, el tres. La seva diada es va veure retallada per la pluja i només van poder completar dues rondes de castells.

Al final la sang no va arribar al riu i fins i tot els castellers es van prendre el qualificatiu de la jornada amb bon humor a través de les xarxes socials. Mentre el jovent dels Castellers de Barcelona publicava una fotografia fent el símbol de dues pistoles creuades, els de la Jove els va replicar repetint-lo amb dos dits en una mà i tres en l'altra, la diferència de castells que havien pogut completar cada una de les colles.

Colla Castellera Jove de Barcelona: 4d7, 3d7, 5d6

Castellers de Barcelona: 4d7a, 3d8

stats