Ara Castells 28/05/2018

Les estrenes destacades del cap de setmana

Repàs dels resultats més rellevants del 26 i 27 de maig

Ara
2 min
2d7 dels Castellers de Berga

BarcelonaL'últim cap de setmana de maig ha comptat amb poques estrenes entre les diverses actuacions. Tot i això hi ha hagut colles que han fet grans passos endavant en l'evolució de la temporada. A continuació en detallem les més destacades, a més d'altres resultats rellevants.

Minyons de Terrassa

Els egarencs han sumat aquest cap de setmana el seu primer castell de nou de l'any amb el tres de nou amb folre que van descarregar dissabte en la Diada del Patrimoni. Així mateix, juntament amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella, ja són tres les colles que han completat castells de nou aquesta temporada. Alhora van completar l'actuació amb el seu primer cinc de vuit del curs.

Castellers de Sant Cugat

Els del Vallès Occidental segueixen fent passos endavant en una temporada en què han anat sumant castells de vuit des de bon inici. Aquest cap de setmana han afegit el cinc de vuit al seu repertori. La Catedral es va executar de forma lenta i amb bones mides fins a la carregada, moment a partir del qual va perdre una mica les mides especialment al pis de quarts. Tot i això, no van arribar a patir per completar-la. Els de la camisa verd Collserola continuen treballant en el dos de vuit amb folre, un castell que encara no han estrenat per canvis en el pom de dalt, i en el tres de nou amb folre que volen treure a plaça per la festa major de Sant Cugat l'1 de juliol.

Castellers de Berga

En plena festivitat de la Patum, els Castellers de Berga van estrenar tres castells d'una tacada. D'aquesta manera, van completar els primers 5d7, 2d7 i 7d7 de la temporada i van repetir l'actuació realitzada l'any passat. Tot i això, el 2017 no van poder sumar cap dos de set ni set de set més al llarg de la temporada, cosa que evidentment volen corregir aquest any.

Al·lots de Llevant

Els mallorquins també han tingut un cap de setmana d'èxits amb tres castells completats per primera vegada en aquesta temporada. Han sigut el 2d7, 5d7 i 4d7a en l'actuació de Manacor. De la mateixa manera que els berguedans, en l'any anterior els Al·lots només van poder fer un dos de set.

Altres estrenes destacades

El cap de setmana casteller també ens ha deixat el primer pilar de sis de la Jove de Tarragona en la diada del seu local, en què també van fer el segon cinc de vuit de l'any. En la Diada del Pallol els Xiquets de Reus van descarregar el primer quatre de vuit de l'any, que s'afegeix al tres de vuit de la setmana anterior a Valls. En castells de set destaca el quatre de set amb agulla dels Castellers de Castelldefels.

stats