Castells
Ara Castells 19/08/2022

Eufòria tarragonina amb un Sant Magí rodó

L'actuació es completa amb sis estrenes i tot descarregat

2 min
3d9f de la Jove de Tarragona

TarragonaLa Diada de Sant Magí d'enguany ha estat una de les que es donen en comptades ocasions. Les quatre colles venien amb un programa de màxims i n'han sortit eufòriques descarregant tot el que s'han proposat.

La Jove de Tarragona assumia el repte aquest Sant Magí de fer-hi dos castells de nou. Per fer-ho, però, han obert amb un 7 de 8 que se'ls ha complicat molt més del que podien esperar. El castell ha tingut una execució molt lenta per les complicacions d'una de les acotxadores i, especialment, la part del quatre ha patit amb una rengla excessivament entrada. Després de l'ensurt inicial, han afrontat un 4 de 9 amb folre que s'ha bastit una mica remenat, però que just han asserenat abans de la carregada i ha tingut una descarregada plàcida. La novetat del dia, per tant, se l'han reservat per a l'última ronda. El 3 de 9 amb folre ha pujat amb un cert tremolí i obert de mides als pisos inferiors. Els liles no han acabat d'assentar el castell i, quan ja semblava controlat, una forta batzegada en l'encaix entre el folre i els terços pràcticament l'ha fet caure. Finalment, l'han pogut defensar i l'eufòria a la plaça ha estat notòria.

Els Xiquets de Tarragona tenien clars els dos principals objectius del dia: el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, fet pel qual els han plantat en les primeres rondes i amb una execució semblant. Tots dos han pujat amb una mica de nervi, però els han pogut controlar molt bé sense fer perillar el castell en la descarregada. Tot i que segurament part de la colla demanava rematar l'actuació amb el 3 de 9 amb folre, els matalassers s'han decantat per fer el 3 de 8 i assegurar els passos abans de pujar-lo un pis.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau continuen en estat de gràcia i així ho demostren els seus castells. En les dues primeres rondes han mantingut un molt bon 2 de 7 i un 3 de 8 que, tot i ser una mica lent, ha estat sensacional. El 4 de 8 –el primer de l'any– no ha estat tan rodó i l'han hagut de treballar amb unes mides un pèl estranyes. A més, ho han pogut tancar amb el pilar de 6, que en descarregar-se ha estat acompanyat de crits d'"un pis més". Els de la camisa verda ja assagen reptes superiors i si el nombre de castellers els acompanya, segur que els podran assolir, ja que, fins ara, els castells a plaça han fet una sensació magnífica.

Els Xiquets del Serrallo arribaven a plaça amb part de la feina avançada el cap de setmana passat amb l'estrena del 4 de 7 amb agulla, que ha estat el castell de sortida i que han completat de bones maneres. Els del barri mariner també han descarregat un bon 5 de 7 una mica obert a la part del dos i el primer 3 de 7 amb agulla de la temporada.

Amb aquesta actuació, les colles tarragonines fan un salt endavant i mostren credencials davant d'un segon tram de grans reptes. D'altra banda, cal apuntar l'agilitat de l'actuació, que, gràcies a haver enlairat tots els castells a la primera i no haver-hi cap caiguda, s'ha completat amb dues hores i mitja.

Resum de l'actuació.

  • Xiquets de Tarragona: 2d8f, 5d8, 3d8, 2pd5
  • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2d7, 3d8, 4d8, pd6, 2pd5
  • Jove de Tarragona: 7d8, 4d9f, 3d9f, 3pd5, 2pd5
  • Xiquets del Serrallo: 4d7a, 5d7, 3d7a, vd5
stats