Microsites 06/08/2019

Firagost augura estrenes de gamma extra

Prèvia de la diada de Firagost de Valls

Guillem Andrés
2 min
Diada de Firagost 2016

Dimecres a la nit la plaça del Blat tornarà a viure una actuació amb la presència de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. La diada de Firagost s'ha consolidat, en els últims anys, en una actuació d'exhibició de gamma extra. Aquest dimecres no en serà una excepció i les dues colles vallenques plantegen una actuació de màxims.

La Colla Vella Xiquets de Valls té, en l'actuació d'aquest dimecres, la possibilitat d'exhibir un gran ventall de castells de gamma extra. Des de fa unes setmanes, el 5d9f i el 4d9fp s'han marcat com els principals objectius de Firagost. Així, aquests dos castells estan pràcticament assegurats en el programa dels vallencs, mentre que el tercer castell està en dubte. Els dos castells que tenen més recorregut d'assaig enguany són el 2d9fm i el 2d8sf, que ahir van tornar a descarregar sencer amb un canvi a quints. Tot i això, també s'han intensificat les proves amb el 3d9fp i el 4d9sf, i no es descarta que aquests també es puguin veure dimecres a la plaça del Blat. Els rosats també podrien tancar l'actuació amb el Pd8fm, tot i haver fet un canvi d'enxaneta en les últimes setmanes, alhora que l'espadat dependrà de l'evolució de la diada.

La Colla Joves Xiquets de Valls arriba a Firagost després d'haver completat un bon juliol oferint el 3d9f en vàries places i mostrant-se segur en la gamma alta de vuit. De cara a dimecres els vermells volen fer un pas endavant i es marquen l'objectiu d'estrenar el 4d9f i el Pd8fm. El quatre folrat ja l'han provat enguany a la diada de Sant Joan i a la del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra, però en tots els casos ha quedat en intent desmuntat. En el cas del pilar, en canvi, han dominat absolutament el de set amb folre, però la manca de camises a assaig i a plaça els ha impedit, fins ara, posar-lo damunt d'unes manilles. Els del carrer d'en Gassó també portaran el 3d9f dimecres a plaça, i un castell de la gamma alta de vuit, que pot ser el 5d8 o un castell de vuit amb el pilar, completaria l'actuació.

stats