Castells
Ara Castells 23/07/2023

La gamma extra va cara

Verds i Minyons carreguen el 2 de 9 amb folre i manilles i els Capgrossos el deixen en desmuntat

1 min
2d9fm carregat dels Castellers de Vilafranca

La Diada de les Santes de Mataró va tornar a demostrar la dificultat dels castells de gamma extra perquè, per segona setmana consecutiva, s’hi han portat castells de màxima dificultat sense poder descarregar-los. Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa carregaven el 2 de 9 amb folre i manilles, mentre que els Capgrossos de Mataró feien un intent desmuntat del mateix castell.

La torre emmanillada dels vilafranquins va pujar sòlida, però va cedir per quints quan sortia l’aixecador. La dels malves, en canvi, patia un enfonsament a les manilles. Per la seva banda, els maresmencs desmuntaven el seu dos per indecisió de la canalla.

Tot i les ensopegades, la plaça de Santa Anna va viure una gran actuació amb el doblet de castells de 9 de les tres colles. Especialment meritori és el 4 de 9 amb folre dels Capgrossos, que no descarregaven des del 2019. Alhora, van estrenar el pilar de 6 i els verds van tancar amb el pilar de 7 amb folre.

Rodatge tranquil de la Vella

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet la tradicional actuació al barri de les Vivendes, on han completat amb tranquil·litat el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8.

Folre a mitges dels Marrecs

Els Marrecs de Salt portaven dissabte el primer 2 de 8 amb folre des de la represa, però el castell els va quedar en carregat. Abans, havien obert amb el 3 de 8, un castell que la setmana passada havien coronat.

Al Catllar es va tornar a veure una bona versió dels Xiquets de Tarragona amb el 5 de 8, mentre que els Xiquets de Reus van completar la clàssica de 8.

stats