Castells
Ara Castells 28/08/2022

La gamma extra dona alegria a mitges en l'avantsala de Sant Fèlix

Els verds estrenen el 5 de 9 amb folre, però ensopeguen amb el 4 de 9 amb folre i agulla

3 min
5 de 9 amb folre de la colla Castellers de Vilfranca, a la diada de El Catllar

L'ArboçLa traca final d’agost tenia les primeres cites aquest cap de setmana, dissabte al Catllar i diumenge a l’Arboç i Igualada. Les colles les han afrontat anant a màxims i hi ha hagut novetats de gamma extra per part dels Castellers de Vilafranca i la Colla Vella, mentre que també destaca el primer 5 de 8 de l’any dels Moixiganguers d’Igualada.

Els Castellers de Vilafranca han volgut continuar ampliant la gamma extra abans de Sant Fèlix, amb un balanç desigual. Dissabte van plantar un molt bon 5 de 9 amb folre al Catllar, que no va semblar que era el primer que es veia des de feia tres anys. Per contra, el resultat no ha sigut satisfactori aquest diumenge a l’Arboç, quan el 4 de 9 amb folre i agulla els ha quedat en intent després que l'estructura ballés des de bon principi, tot i haver-lo defensat durant bona estona. Després l’han fet amb un pis inferior per recuperar la confiança. Així mateix, han continuat rodant els castells de nou els dos dies, amb un 3 de 9 amb folre que ja tenen afinat per posar damunt d'unes manilles aquest dimarts.

La Colla Vella també ha volgut apujar el nivell i així ho va fer dissabte al Catllar, en forma de 2 de 9 amb folre i manilles, encara que només el van poder carregar. El dos es va alçar remenat i va cedir en l'encaix de quarts i manilles quan l'aixecador encetava el descens. Els rosats també s'han anotat el 3 i el 4 de 9 amb folre tant dissabte com diumenge, especialment patit el quatre de l'Arboç, amb un terç en una posició molt incòmoda durant la descarregada.

2 de 9 amb folre i manilles (carregat) de la colla Joves de Valls.

Per la seva banda, la Jove de Tarragona surt molt satisfeta del cap de setmana amb un nou doblet de castells de 9, tot i que encara sense acabar d'apamar-los del tot. El més patit de tots va ser el 4 de 9 amb folre de dissabte al Catllar, que ja va pujar nerviós i es va allargar per les dificultats de l'enxaneta per remuntar el pis de sisens. A més, han estrenat el 2 de 8 amb folre, que han completat per partida doble.

Els Minyons de l'Arboç també han actuat aquest diumenge en plaça pròpia, amb l'estrena del 3 de 7 carregat.

Catedral igualadina

Després d’un gran primer tram de temporada, els Moixiganguers d’Igualada volien fer un pas més i estrenar els nou pisos. Per fer-ho, però, abans calia estrenar el 5 de 8. La catedral igualadina ha arribat després d’un intent desmuntat i s’ha hagut de treballar. Aquest intent previ, per tant, ha fet reconsiderar la decisió del 3 de 9 amb folre, que ha quedat aparcat per a actuacions properes. Abans havien descarregat el 2 de 8 amb folre i han tancat amb el 3 de 8.

Aquest darrer ha arribat després d’una aturada pràcticament d'una hora a causa de la caiguda del 3 de 8 dels Xiquets de Reus, que ha requerit les assistències mèdiques. L’ensurt ha estat gros, ja que la canalla d'entrada n’havia quedat mal parada, tot i que s'han recuperat aviat. Els de la camisa avellana havien començat l’actuació amb empenta, completant el 4 de 8 i descarregant el primer 2 de 8 amb folre de l’any.

La Joves de Valls ha continuat amb dos castells de gran confiança, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8, de cara al 5 de 9 amb folre de Sant Fèlix. A més, també ha fet un 4 de 8 carregat de pes, que podria arribar a ser un 4 de 9 sense folre dimarts.

Els Minyons de Terrassa també han perfilat els seus castells a Sitges, on han fet el 3 de 9 amb folre, a més del 2 de 8 amb folre i el 5 de 8 que podrien pujar un pis a Vilafranca. En l'actuació, la Jove de Sitges ha estrenat el 3 de 7 amb agulla i els Xiquets de Tarragona han fet bàsics de vuit. Els Castellers de Sants han tornat de vacances completant el 4 de 8, castell que han carregat els Castellers de Sabadell. 

stats