Castells
Ara Castells 22/09/2022

La gamma extra vol fer acte de presència a Santa Tecla i la Mercè

La Jove de Tarragona i la Joves de Valls podrien afrontar castells superiors als castells de nou bàsics

3 min
2d9fm dels Minyons de Terrassa, Mercè 2019

Aquest divendres a la plaça de la Font es trobaran les quatre colles tarragonines, amb la confiança que sigui una reedició millorada de Sant Magí, on van mostrar un gran nivell i van sortir descarregant tots els castells. El cap de setmana serà el torn de la Mercè, amb unes colles convidades amb opció de gamma extra i unes colles locals que voldran rodar castells. Totes les actuacions, però, també poden quedar alterades per les pluges que s’esperen pels pròxims dies.

La Jove de Tarragona es mostra ambiciosa i no vol renunciar a fer un castell superior als castells de nou bàsics. Els liles tindran el primer objectiu de reeditar-los i millorar-los respecte als últims completats. Les sensacions a plaça podran fer decantar la balança cap a un intent del 9 de 8 o del 2 de 9 amb folre i manilles com a tercer castell.

La prudència, per contra, s’ha apoderat dels Xiquets de Tarragona i ha ofert uns grans resultats fins al moment. És així que, tot i assajar amb intensitat el 4 de 9 amb folre, s’espera que arribi pel Concurs i que per Santa Tecla repeteixin el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 3 de 9 amb folre de diumenge passat.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també estan en un moment d’esplendor i aquest divendres poden fer història. Els de la camisa verda volen seguir traient suc del magnífic pilar i tenen a punt el 3 de 8 amb agulla i el pilar de 7 amb folre. Tots dos, però, no estan assegurats en una actuació en què la colla garanteix, com a mínim, la clàssica de 8 i el pilar de 6.

Després d’uns últims canvis forçats, els Xiquets del Serrallo afronten l’actuació de Santa Tecla amb els dos castells de 7 amb agulla i el 5 de 7. Seria la mateixa actuació que a Sant Magí.

Doblet a la Mercè

La casuística del calendari provoca que la plaça Sant Jaume de Barcelona visqui dues actuacions seguides. Els ulls estaran especialment posats en l’actuació de diumenge, en la qual no es descarta la gamma extra.

Tant els Minyons de Terrassa com la Joves de Valls hi voldran fer castells de nou, mentre que no es descarta un intent superior dels vermells, que es volen treure l’espina del 5 de 9 amb folre. El castell dependrà del nombre de camises que puguin arrossegar, mentre que el 2 de 8 sense folre té força menys opcions. Per part dels malves, tot i trobar-se en ple assaig del 2 de 9 amb folre i manilles, aparcaran la gamma extra per més endavant i podrien completar el 3 de 9 amb folre acompanyat de dos castells de la gamma alta de vuit.

També hi actuaran els Castellers de Barcelona, que en les dues actuacions portaran els bàsics de 8 i les podrien completar amb el 7 de 7 i el 2 de 7.

De cara a dissabte, s’espera que la majoria de colles plantegin una actuació de rodatge a l’espera d’assolir reptes superiors a l’octubre. D’aquesta manera, els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Vila de Gràcia tindran els bàsics de 8 com a castells sostre. Els santsencs repetirien la clàssica d’aquest diumenge a Esplugues, els vermells completarien el primer 3 de 8 del segon tram i el podrien acompanyar del 7 de 7 i els graciencs estrenarien el 3 de 8.

Per als Castellers del Poble-Sec i la Jove de Barcelona sí que serà una actuació important, ja que estan treballant per fer els seus primers 3 de 7 amb agulla i 5 de 7 de l’any, a més del 4 de 7 amb agulla. Els de la camisa grana, a més, han fet bones proves de 4 de 8 en els últims assajos i el carro gros podria arribar en aquest tram final de temporada. Els Castellers de la Sagrada Família, que estan tenint un any complicat, completaran els dos bàsics de 7 amb la idea de poder fer un pas més la setmana que ve al Concurs.

Les dues colles més novelles –Castellers de Sarrià i Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample– plantegen una actuació completa amb castells de 6.

Els Moixiganguers preparen l’assalt als nou pisos

Més enllà de les actuacions a Tarragona i Barcelona, l’atenció estarà posada en les dues cites dels Moixiganguers d’Igualada. Els de l’Anoia tenen la intenció de portar el 3 de 9 amb folre abans del Concurs de Castells, i aquest cap de setmana el podrien afrontar dissabte a Reus o diumenge a Vilafranca. A més, volen seguir rodant tant el 5 de 8 com el 2 de 8 amb folre en les dues actuacions.

stats