Ara Castells 19/06/2016

La Jove de Barcelona busca una plaça segura per al concurs tarragoní

Els barcelonins estrenen d'una sola tacada el cinc i set de set amb agulla i completen la millor actuació del seu historial

Efren Garcia
3 min
Les estrenes del 5d7a i del 7d7a gairebé assegura a la Jove de Barcelona una plaça a la Tarraco Arena

BarcelonaPer a un grup de colles castelleres actuar en la jornada de dissabte del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona és un incentiu molt especial. 18 formacions podran gaudir el proper 1 d'octubre d'aquesta oportunitat i la Colla Castellera Jove de Barcelona vol ser-hi sí o sí. Aquest diumenge, a la plaça Orfila de Barcelona, han fet un pas de gegant per veure fet realitat aquest objectiu. Els de la camisa bordeus han estrenat dues noves estructures complexes, el cinc de set amb agulla i el set de set amb el pilar en una mateixa actuació; han sumant prou punts al Rànquing Estrella com per no haver de patir durant unes quantes setmanes.

Començaven la setmana en la trentena posició del Rànquing Estrella, l'última que dona accés a la jornada de dissabte. El llistat, però, encara inclou els Minyons de Terrassa que previsiblement renunciaran a participar-hi, així doncs el marge tot i que petit, encara els permetia respirar sense gaire angoixa. La diada de la mostra catalana al barri de Sant Andreu era un dels punts importats al calendari de la formació barcelonina, conscients d'aquest fet, i aprofitant la bona dinàmica d'aquest inici de temporada, la Jove ha volgut fiançar la seva presència a Tarragona.

Ha iniciat l'actuació atacant per primer cop en la seva història el cinc de set amb agulla. El castell s'ha alçat nerviós però amb bones mides, si bé en encabir el pilar a l'estructura del tres ha començat la feina. Els segons han hagut de lluitar fins al final però l'esclat d'alegria posava en valor la fita que acabaven d'aconseguir. No contents amb una estrena han donat un cop de puny sobre la taula en plantar també el primer set amb el pilar. Si bé la feina feta els permetia encarar la construcció sense tants nervis els pisos superiors no s'han pogut relaxar en cap moment. Si l'objectiu era realitzar la millor actuació possible, cap construcció els ho assegurava tant com repetir el cinc, aquest cop sense pilar al mig.

Els barcelonins s'apunten així la exhibició del seu historial i un ascens fins a la vint-i-vuitena posició del rànquing que determina la participació a l'única diada de l'any en la que els castells es mesuren amb punts.

La formació barcelonina ha compartit plaça amb els Castellers de Badalona que segueixen completant castells de la gamma alta de set a l'espera de estrenes com el cinc o el set de set. La colla ‘micaco’ ha optat pel quatre de set amb agulla com a primera construcció i ha deixat el tres amb el pilar per a la segona ronda. El primer atac al tres ha estat infructuós, les mides del castell no han estat bones des de l'inici i l'acotxador ha passat dificultats per remuntar l'estructura. En el segon intent, però, els badalonins han completat el tercer tres de set amb agulla de l'any. Han arrodonit l'actuació descarregant un plàcid tres de set.

Els Xerrics d'Olot, la tercera colla a plaça, no ha faltat al seu estil. Amb modèstia però amb seguretat, han preparat l'actuació com cal. Han descarregat el dos de sis en el primer torn i han optat pel quatre de sis i el tres amb agulla per completar les seves rondes de castells. Lluny de casa, els de la capital de la Garrotxa han hagut d'aparcar les construccions de set pisos però han demostrat un gran domini tècnic en estructures que tenen del tot consolidades ja.

Colla Castellera Jove de Barcelona: 5d7a, 7d7a, 5d7, P4, P5, P4

Castellers de Badalona: 4d7a, id 3d7a, 3d7a, 3d7, P5

Xerrics d'Olot: 2d6, 4d6, 3d6a, P5

stats