Ara Castells 30/08/2019

La Jove demostra potencial a Vilafranca

Els tarragonins estrenen el pilar de vuit amb folre i manilles però desmunten el castell de deu

Efren Garcia
2 min
Intent desmuntat del 3d10fm de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a tercera ronda

Vilafranca del PenedèsLa Colla Jove Xiquets de Tarragona ha demostrat aquest divendres tot el seu potencial a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. La relació dels tarragonins amb la diada de Sant Fèlix ha sigut sempre una barreja "d’amor i odi". Quan han entrat en els plans dels administradors de la festa major no han pogut donar-ho tot a plaça i fins i tot l’any passat van arribar a renunciar la invitació. Aquesta temporada, però, han planificat el seu calendari per arribar-hi amb tota la pólvora. Tot i així, no han tingut la sort de cara.

Han plantejat una actuació de màxims, amb el quatre de nou amb folre i agulla com a castell d’inici, una estructura que aquest any encara no havien provat. El quatre s’ha alçat tremolós i tancat de mides i una forta sacsejada després de l’aleta de l’estructura exterior l’ha fet cedir abans que poguessin alliberar l’espadat que s’hi bastia dins. Han optat per abaixar el llistó per asserenar els ànims amb una construcció, la del nou de vuit, de dificultat superior als castells bàsics de nou. L’han completat sense complicacions, fent servir tres enxanetes per coronar cada una de les torres que envoltaven l’estructura de tres central, i això els ha donat forces per tornar a prémer l’accelerador.

El punt i a part els ha donat energies i han recuperat el programa inicial. Han optat pel tres de deu amb folre i manilles, una construcció límit pels del Cos de Bou. No han trobat la solidesa necessària a les manilles i això ha fet que amb l’ascens apareguessin els nervis. Treballant al límit han pogut redreçar una rengla que començava a ensorrar-se, però els més menuts han decidit fer marxa enrere. Amb només dues rondes per davant han decidit assegurar el tres i el quatre de nou amb folre per guardar forces per un últim esforç de gamma extra.

A la ronda de pilars, la Colla Jove ha tret forces d'allà on ja no en quedaven per demostrar el seu compromís amb la diada de Sant Fèlix. Han tornat a construir un folre sòlid i unes bones manilles per atacar per primer cop aquesta temporada el pilar de vuit. Han coronat l'espadat sense grans complicacions i han treballat amb correcció durant el descens per sumar un nou èxit abans que les gralles entonessin el toc de vermut.

stats