Ara Castells 14/06/2019

Segona oportunitat per a Joves i Barcelona per descarregar castells de 9

Les dues colles actuaran, juntament amb Moixiganguers i Nens del Vendrell, a la diada del Pati

Guillem Andrés
2 min
3d9f de la Colla Joves Xiquets de Valls a la Diada del Pati 2018

BarcelonaDissabte passat van coincidir a la plaça Sant Jaume amb motiu del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona i, tant la colla local com la Colla Joves dels Xiquets de Valls, no van sortir satisfets del tot en no haver descarregat els castells de nou que van alçar. Els vallencs van poder coronar el 3d9f mentre que els barcelonins van deixar el 4d9f en intent. Tots dos, però, podrien tornar a portar aquests castells en la diada del Pati de Valls d'aquest dissabte. Els acompanyaran els Moixiganguers d'Igualada, que també es volen refer de l'última caiguda, i els Nens del Vendrell, que voldran seguir en la dinàmica de les últimes actuacions.

La Joves de Valls té l'objectiu inicial de descarregar el 3d9f que els va quedar a mitges la setmana passada. A partir d'aquí, els vermells es plantegen portar per primera vegada a la temporada el 4d9f. La tercera ronda, en canvi, està més oberta i podrien fer algun castell de vuit amb agulla o seguir rodant el 2d8f; per arrodonir-ho amb el Pd7f. Els del carrer d'en Gassó, alhora, treballen per emmanillar aquests dos últims castells per l'actuació de Sant Joan.

Els Castellers de Barcelona també arriben a la diada del Pati amb intencions de màxims. Després d'ensopegar amb el 4d9f en l'actuació del seu 50è aniversari, els barcelonins tenen l'ambició de tornar-lo a portar a plaça aquest dissabte. El quatre folrat, però, depèn en gran mesura de la quantitat de camises que puguin portar a Valls. El 2d8f, un castell que han desmuntat en les dues ocasions que enguany l'han dut a plaça, també és un dels objectius del dia. El tercer castell serà el 3d8 i no descarten arrodonir-ho amb el Pd6 que ja van provar sense sort dissabte passat, tot i que aquest depèn més de les sensacions dels pilaners.

Una altra colla que vol seguir amb el mateix ritme tot i patir una caiguda són els Moixiganguers d'Igualada, que en l'actuació de Sant Quintí van carregar el 3d8. Aquest any els de l'Anoia han introduït diversos canvis als troncs i això els ha portat a trobar-se menys còmodes amb el tres de vuit. De totes maneres per a aquest dissabte tenen l'objectiu de fer la tripleta de vuit, que seria la segona de l'any. Els igualadins volen rodar al màxim aquesta actuació per fer la posada a punt del 5d8 i el 3d9f de cara al segon tram de temporada.

Els Nens del Vendrell tindran en el 3d8 la seva oportunitat d'anotar-se un castell de vuit pisos. El 4d8, en canvi, haurà d'esperar, ja que els vendrellencs encara no han trobat l'encaix de tronc i canalla del carro gros. El 2d7 també anirà a plaça, mentre que hauran d'aparcar el 5d7 per algunes baixes de canalla. El tercer castell, per tant, serà el 4d7a o 4d7.

stats