Ara Castells 09/08/2019

Llorenç del Penedès, el punt de calma enmig de la voràgine de l'agost

Prèvia de la diada de festa major de Llorenç del Penedès

Guillem Andrés
1 min
3d9f de la Jove de Tarragona a Llorenç, 2016

Després de la diada de les Neus de Vilanova o la Firagost, i abans d'una segona quinzena d'agost molt exigent, aquest cap de setmana es preveu més tranquil a les places castelleres. Algunes colles s'han pres un petit descans mentre que d'altres aprofitaran per rodar construccions pensant en el futur més immediat. És el cas de la fiada de festa major de Llorenç del Penedès, que aplegarà la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell.

Joves de Valls i Jove Xiquets de Tarragona es plantegen portar algun castell de nou a Llorenç, tot i que abaixant una mica el ritme respecte a les temporades anteriors. L'any passat, per exemple, els tarragonins van descarregar el 9d8. De cara a aquest diumenge la Joves buscarà portar com a mínim un castell de nou, amb tota probabilitat el 3d9f, que acompanyarà el 5d8 i un castell de vuit amb el pilar; a més de l'espadat de set amb folre. Per la seva banda, la Jove Xiquets de Tarragona previsiblement també portarà el 3d9f en el programa, on també tenen cabuda castells de la gamma mitjana i alta de vuit com el 2d8f, el 5d8 i el 4d8a. Enguany els liles també tenen el Pd7f al sarró, i també es podria veure diumenge.

Els Nens del Vendrell volen donar continuïtat a la feina feta les últimes setmanes. És per això que les intencions dels vendrellencs passen per repetir la clàssica de vuit realitzada en la festa major de Santa Anna, a finals de juliol.

stats