Ara Castells 15/07/2015

Londres presenta en societat la seva pròpia colla castellera

La formació local Castellers of London es donarà a conèixer aquest cap de setmana i el que ve participant en els seus primers actes com a entitat

Ara
2 min
La nova formació castellera assaja davant del 'bandstand' per protegir-se de les inclemències del temps. CASTELLERS OF LONDON

BarcelonaDesprés d'uns mesos organitzant tallers de castells a Londres, els impulsors d'aquesta iniciativa s'han decidit a fer un pas endavant, establint-se com a entitat. Els nous Castellers of London, que és el nom que han triat per fer-se conèixer, protagonitzaran les seves primeres aparicions en públic aquest cap de setmana. Dissabte participaran al Youth Fest i diumenge de la setmana vinent faran la seva primera actuació aprofitant la festa major organitzada pel casal català de la ciutat, els Catalans UK.

Els Castellers of London és una formació establerta a la capital del Regne Unit. Fa uns mesos un grup de castellers va posar en marxa un seguit de tallers a Regent Park, amb una clara vocació didàctica. Des del seu naixement, hi han estat involucrats membres de diverses formacions catalanes i mallorquines, així com algun muixeranguer establert a Anglaterra. La intenció des del primer moment ha estat la de fer-hi partícips els aficionats locals i aquest esforç ha fet que, actualment, hi hagi un important nombre de londinencs participant en els actes de la colla castellera.

Amb l'arribada del bon temps, els castellers han anat sumant gent interessada a participar en una activitat on tenen cabuda tant les famílies com la gent jove i la gent gran. Els londinencs han descobert un punt de trobada i d'intercanvi de cultures molt important en una ciutat cosmopolita. Amb una cinquantena de participants d'arreu del món, han decidit que ha arribat el moment de fer un pas endavant.

Als assaigs també s'ensenya als més menuts a fer castells. CASTELLERS OF LONDON

Dissabte, 18 de juliol, faran a Tottenham el seu primer acte oficial en públic en participar al Youth Fest, un festival en què es presentaran nombroses activitats per a nens i joves. La formació castellera organitzarà un seguit de tallers amb la intenció d'enfortir la comunitat d'una de les àrees més pobres de Londres, tot involucrant els seus joves en aquest nou projecte. Organitzadors i castellers s'han mostrat molt il·lusionats d'haver establert aquest punt de trobada que els permetrà treballar plegats amb un objectiu comú.

El diumenge 26 de juliol tindrà lloc la primera actuació castellera organitzada per una formació anglesa. Els Castellers of London aprofitaran els actes de la festa major del casal català de la ciutat per estrenar la seva camisa vermella i mostrar els modests castells que han estat preparant fins ara. La nova formació castellera farà una petita exhibició i tot seguit convidarà el públic a enfaixar-se per experimentar el fet casteller en primera persona.

El degoteig de castellers que han passat per Anglaterra i el d'anglesos que han viatjat a terres catalanes els últims mesos ha estat molt important a l'hora de prendre la decisió de fer aquest pas endavant.

stats