Ara Castells 10/06/2018

Els Marrecs destrossen el seu millor registre i estrenen la segona temporada de nou

El calendari els ofereix aquest any més oportunitats que mai per completar el seu castell sostre

Efren Garcia
2 min
Els Marrecs completen el tres de nou amb folre per segona temporada

BarcelonaSi bé l'any passat els Marrecs de Salt van triar la diada de les Colles de l'Eix per estrenar-hi el cinc de vuit més matiner del seu historial, aquest any han fet un salt de gegant per avançar la posada de llarg del tres de nou amb folre. La formació saltenca estrena la seva segona temporada com a formació del club dels nou pisos avançant la fita dues setmanes.

Amb només dos tresos de nou amb folre en cartera i el cinc de vuit madurant a l'assaig, els Marrecs de Salt s'han convertit en la vuitena colla de la temporada a dibuixar l'aleta d'una construcció de nou pisos. Han iniciat la seva actuació descarregant el quatre de vuit i han deixat el castell més important per a la ronda central. Després de desmuntar-ne un primer peu, l'han encarat amb decisió. L'aleta del tres ha estat segura, però els nervis l'han fet sacsejar durant el descens. Han arrodonit la seva exhibició descarregant el dos de vuit amb folre. La falta de ventall en la gamma alta de vuit ha dibuixat una actuació força peculiar, amb un castell bàsic de vuit, un de la gamma alta i un de nou.

Els Sagals d'Osona han optat per atacar el tercer tres de vuit de la temporada i el segon dos de set, però segueixen aparcant un quatre que podria arribar en breu a plaça. Els Tirallongues de Manresa han tornat a jugar la seva millor carta de l'any, el quatre de vuit, mentre que els Castellers de Lleida s'han hagut de conformar amb dos castells de la gamma alta de set.

El tercer tres augura una temporada exitosa

La formació gironina va provar per primer cop el tres de nou amb folre durant la diada de Sant Narcís del 2016. En aquella ocasió, el castell es va haver de desmuntar en dues ocasions i va acabar cedint en un encomiable tercer intent. Van sorprendre en apuntar-se el seu primer tres folrat durant la festa major de Salt de la temporada passada, el 23 de juliol. No el van poder repetir fins a final de curs, de nou a Girona i per Sant Narcís. Aquest any avancen l'estrena dues setmanes, cosa que fa possible que el portin a plaça més cops que mai. Podrien repetir-lo per festa major i, com a mínim, encara tindran una altra cita de luxe, el Concurs de Castells, a part de tornar-lo a provar per Sant Narcís.

Marrecs de Salt: 3 P4, 4d8, 3d9f, 2d8f, 3 P5

Sagals d'Osona: 2 P4, 3d8, 2d7, 4d7, P5

Tirallongues de Manresa: 2 P4, 4d8, 4d7a, 3d7, P5, 2 P4

Castellers de Lleida: P4, 4d7a, 5d7, 4d7, P5, 2 P4

stats