Ara Castells 24/07/2016

Els Marrecs fan un salt de gegant a la diada de festa major

La colla gironina corona el primer set de vuit del seu historial i l'acompanya del cinc de vuit i d'un dos de vuit amb folre que només han pogut carregar

Ara
2 min
Els Marrecs coronen el set de vuit per primer cop en la seva història

SaltL'aposta ambiciosa dels Marrecs de Salt els ha jugat avui una mala passada. Si bé l'actuació de la festa major local ha suposat un pas endavant per a la formació gironina, aquest pas ha estat a canvi de dues caigudes. Els Marrecs han descarregat el quart cinc de vuit del seu historial però només han pogut coronar el dos de vuit folrat i l'estrena del set de vuit, una construcció que encara no havien dut mai a plaça.

El cap de colla Aram Martí havia anunciat una actuació sense precedents, amb tres castells de la gamma alta de vuit i el pilar de sis. Després d'un peu desmuntat, la colla local ha obert la primera ronda completant el quart cinc de vuit del seu historial, el tercer descarregat, entre crits d'eufòria. El castell tècnicament més difícil de la diada s'ha executat sense complicacions i ha suposat la segona catedral descarregada a la vila de Salt i l'aleta de vuit número 100 de la seva història. Encara amb el dos de vuit amb folre carregat a Quart en la memòria, els gironins l'han tornat a atacar en el segon torn però el dos ha tornat a defallir després de l'aleta. La torre ha pujat amb fermesa, mantenint les mides correctes, però en l'inici del descens s'ha trencat sense avisar. Després de la caiguda de la torre, la colla no s'ha fet enrere i ha atacat per primer cop el set de vuit. El castell ha pujat amb fermesa però just després que l'enxaneta el coronés els nervis han fet que també fes llenya. Tot i considerar-se una estructura més estable que el cinc o el dos, l'elevat nombre de castellers a tronc i a pinya necessari per dur-lo a plaça fa que moltes colles es vegin obligades a plantejar-se'l un cop ja tenen aquests dos castells en cartera. Les dues llenyes han fet que els Marrecs descartessin l'atac al pilar de sis.

Les colles convidades també han volgut aprofitar l'actuació per alçar alguns dels seus millors castells. Els Xics de Granollers han coronat un quatre de vuit que ha cedit quan ja sortia la canalla. La caiguda els ha fet descartar el dos de vuit amb folre que duien en cartera. Han optat per dues estructures totalment consolidades, el cinc i el tres de set, per arrodonir la seva actuació. A més de 100 quilòmetres de casa, els Xicots de Vilafranca han tornat a segellar la clàssica de castells de vuit en descarregar els bàsics d'aquest nivell i el dos de set. La d'aquest cap de setmana és la segona clàssica de vuit que descarreguen els vilafranquins en menys de 24 hores. La tercera del cap de setmana ha arribat aquesta tarda a Sant Vicenç dels Horts, on també han afegit el primer pilar de sis de l'any. També els Xerrics d'Olot han apostat per les seves millors construccions, i així a Salt hi han descarregat el quatre i el tres de set, el cinc de sis i el pilar de cinc.

Marrecs de Salt: P4 cam, 5d8, 2d8f c, 7d8 c, P4, P5, P4, P4, P4

Xics de Granollers: P4 cam, 4d8 c, 5d7, 3d7, P4, P4, P4

Xicots de Vilafranca: P4 cam, 3d8, 2d7, 4d8, P5

Xerrics d'Olot: P4 cam, 4d7, 3d7, 5d6, P5, P4, P4

stats