Ara Castells 22/07/2017

Els Marrecs de Salt volen esdevenir colla de nou a la seva festa major

La formació es planta a la diada de Sant Jaume amb els millors resultats assolits mai fins ara en el primer tram de temporada

Efren Garcia
2 min
Els Marrecs assolien la temporada passada el primer 5d8 a la seva festa major

BarcelonaDesprés d'acaronar el tres de nou amb folre en la diada de Sant Narcís de la temporada passada, els Marrecs de Salt es plantegen aquest diumenge, a la seva festa major, un únic objectiu principal, convertir-se en colla de nou pisos. Aquest any arriben a la cita local amb uns resultats espectaculars, havent descarregat sis cops el dos de vuit amb folre i tres més el cinc de vuit. S'envoltaran de dues colles de gran potencial com ara els Castellers de Sabadell i els Xicots de Vilafranca i d'uns Xerrics d'Olot que encadenen temporades de progressió rere progressió i mantenen la dinàmica ascendent.

Els Marrecs de Salt han fet aquests dies una crida especial per omplir el seu local d'assaig. Van programar un assaig multitudinari dijous i ahir van traslladar-se fins la plaça Lluís Companys, la ubicació on tindrà lloc la diada de festa major, per poder prendre mides dels seus castells i recollir les primeres sensacions. Si la temporada passada completaven el primer cinc de vuit de l'any en aquesta actuació, enguany hi arriben amb dos descarregats i amb una solvència indiscutible a l'hora d'atacar el dos de vuit amb folre.

Els Castellers de Sabadell afrontaran aquest diumenge l'última actuació abans de començar unes merescudes vacances. Estarà en les seves mans arribar-hi per la porta gran, si bé la feina feta fins ara ja ha estat més que notable. Els Saballuts han encadenat aquesta temporada dos tresos de nou amb folre consecutius, el primer a la festa major de Barberà del Vallès i el segon a Vic. El seu ventall a la gamma alta de vuit els permet arrodonir una gran actuació sense haver de trepitjar a fons l'accelerador. Enguany ja han descarregat quatre cops tant el dos de vuit amb folre com el set de vuit i aquest divendres la colla cridava els seus castellers a assaig a través de les xarxes socials preguntant: "Marxem de vacances amb un altre folre a la saca?"

Arriba el cap de setmana més maratonià dels Xicots de Vilafranca, deixant de banda el de la seva pròpia festa major. Aquest dissabte actuen a la diada de les vivendes de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Valls, i aquest diumenge es desplaçaran fins a Salt al migdia i faran doblet encarant la diada de festa major de Sant Vicenç dels Horts. Si bé enguany ja han completat per primer cop en la seva història el quatre de nou amb folre, el llarg cap de setmana podria plantar el llistó entre la gamma de vuit i la gamma alta, zona en què els de la camisa vermella es mouen amb molta comoditat.

No deixaran passar una cita com aquesta els Xerrics d'Olot. Nou castells bàsics de set i el segon quatre de set amb agulla descarregat del seu historial avalen el moment dolç pel qual passa la colla. A Salt s'hi senten còmodes i ja la temporada passada hi van assolir la seva millor actuació fora de casa. El tres i el quatre de set haurien de ser objectius prioritaris i qui sap si es plantejaran fer pujar el llistó.

stats