Els millors grups de grallers del Concurs de Castells es donen cita a Tarragona

Els Xiquets de Tarragona promouen la música de gralla a través d’un concert que pretén posar en valor l'acompanyament musical de les colles castelleres

La colla castellera Xiquets de Tarragona organitzarà el proper dilluns 14 d'agost el primer concert de grups de grallers i timbalers premiats pel Concurs de Castells de Tarragona. L'agrupació castellera ha convidat els músics de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els dels Xiquets de Reus per acompanyar el seu propi grup de grallers en un concert que tindrà lloc a la plaça de les Cols, un dels espais més castellers de la ciutat, ja que és el lloc on s'alcen les torres humanes en diades com la de Sant Magí.

Les tres formacions musicals van ser guardonades l'any passat en el segon concurs de grallers del certamen casteller. L'any 2012, l'Ajuntament de Tarragona va decidir afegir un premi per al millor grup de gralles i timbals del concurs amb l'objectiu de reconèixer la tasca dels grups de músics que acompanyen les colles castelleres. Aquella primera edició la van guanyar 'ex aequo' els grups dels Castellers de Sant Cugat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus. No va ser fins al 2016 que va tenir lloc la segona edició, aquest cop dotada de premis per un total de 2.500 euros.

La iniciativa dels Xiquets de Tarragona d'organitzar un concert de música de gralla, sota el títol 'Les músiques del concurs', suposa un nou impuls per dignificar aquest aspecte fonamental del món casteller, i l'anunci ha tingut una molt bona rebuda per part dels aficionats castellers. L'acte s'emmarca en les activitats culturals de la festa major de Sant Magí, que tindrà lloc del dia 14 al 19 d'agost.