Microsites 14/06/2015

Els Minyons ensenyen les seves cartes a Barcelona

L'aniversari dels Castellers de Barcelona ha esdevingut una prèvia de la festa major egarenca pels de la camisa malva

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa descarregant el dos de vuit amb folre a la plaça de Sant Jaume / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa plaça de Sant Jaume ha estat avui l'escenari ideal per a la declaració d'intencions dels Minyons de Terrassa que, definitivament, han decidit posar les cartes sobre la taula. Els malves ha tornat a abaixar el llistó en l'apartat purament tècnic però ho han fet per rodar les estructures que tenen intenció d'atacar en la diada de la festa major egarenca en forma de castells de gamma extra.

La seva actuació ha deixat veure un cinc de vuit lleuger, de moviments mínims i controlats, un tres de nou amb folre de postal i un dos folrat immaculat. Els malves han resolt la diada sense complicacions però la concentració ha estat absoluta i constant. La clau d'abaixar el llistó passava per clavar les tres estructures ja que del seu domini dependrà la viabilitat d'alçar-les un pis més. L'actuació ha finalitzat amb un pilar de set amb folre, que també podria esdevenir de vuit si els assaigs ho determinen així.

La colla que havia generat més expectatives abans de l'actuació havia estat, però, la dels Castellers de Barcelona. En el seu 46è aniversari, els de la camisa vermella volien batre un rècord més tot apuntant-se la tripleta màgica més matinera de la colla i la primera del curs casteller. Finalment la sort no els ha estat de cara. Han iniciat la seva actuació amb el tres de nou amb folre, que s'ha alçat amb lleugers tremolors però amb un domini indiscutible. Just quan l'enxaneta anava a fer les darreres passes, el pom de dalt s'ha despenjat fent cedir el castell. Les lesions de la llenya, tot i que lleus, han impedit que els barcelonins seguissin amb el plantejament de màxims i han hagut de recular de valent. El resultat de la diada, quatre de vuit, tres de vuit i cinc de set, ha estat un càstig massa gran per accident tant petit.

Dins de les seves possibilitats, els Castellers de Sabadell han aprofitat la cita per seguir evolucionant. Han iniciat l'actuació amb el castell més important, no només de la diada sinó també del que va d'any. Els Saballuts han atacat el primer set de vuit de la temporada en primera ronda. El set s'ha mostrat controlat en tot moment, si bé durant els compassos finals, la sacsejada ha estat continuada. Sense més dificultats, han afegit els dos castells bàsics de vuit, el quatre i el tres. Cap de les dues estructures verdes no ha comportat cap dificultat.

Després de la ronda conjunta de pilars, els Xiquets de Hangzhou, que han col·laborat a les pinyes de les colles convidats pels Castellers de Barcelona, han alçat un pilar de cinc en solitari.

L'inici de l'actuació ha comptat amb la presència al balcó de l'ajuntament de la nova alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ha felicitat en un tuit la formació barcelonina pel seu 46è aniversari.

Castellers de Barcelona: P4cam, P5 al balcó, i 3d9f, 4d8, 3d8, 5d7, P5c, P4, P4, P4, P4c

Minyons de Terrassa: P4 cam, 5d8, 3d9f, 2d8f, P7f, 3 P5

Castellers de Sabadell: P4 cam, 7d8, 4d8, 3d8, 2 P5

Xiquets de Hangzhou: P5

stats