Castells
Ara Castells 04/09/2022

Els Minyons mantenen el llistó de 9 en un inici de setembre compassat

Els malves sumen la millor actuació del cap de setmana, però ensopeguen amb el 2 de 8 amb folre

3 min
3d9f dels Minyons de Terrassa a la Festa major de Sabadell

SabadellLa ressaca de l’agost casteller, sumada a la tornada de les vacances d’algunes colles, ha ofert un inici de setembre a un ritme més aviat tranquil, en el qual sobresurten les actuacions de la festa major de Sabadell amb castell de 9 dels Minyons de Terrassa i la diada de Santa Rosalia a Torredembarra amb el 5 de 8 dels Xiquets de Tarragona.

Els Minyons han volgut mantenir el llistó després de Sant Fèlix i s’han anotat un bon 3 de 9 amb folre. La patacada, en canvi, ha arribat per sorpresa en segona ronda. Els malves tenien la intenció de rodar el 2 de 8 amb folre, que ha pujat de bones maneres. El dos no semblava que hagués de donar problemes, però en el canvi de pes de l’enxaneta el castell s’ha perdut en els pisos superiors. Tot i això, els terrassencs han mantingut el pla establert i han tancat amb un bon 5 de 8.

Als Capgrossos de Mataró se’ls ha girat l’actuació des de bon inici. Obrien amb un 4 de 8 que els havia de dur a afrontar el 3 de 8. El carro gros ha pujat serè, però tot just en el moment de l’aleta un pom de dalt que introduïa canvis s’ha despenjat. La caiguda ha obligat a abaixar pretensions i han completat el dia amb un 5 de 7 i un 3 de 7 de circumstàncies.

L’altre castell de vuit se l’han anotat els Castellers de Sabadell. La colla local ha descarregat el 4 de 8, al qual es notava certa tensió prèvia després de la caiguda de la setmana passada. Avui ha tingut una execució lenta i s’ha hagut de treballar, especialment en el pis de terços, en un castell que no s’ha acabat d’assentar en cap moment. Els saballuts han continuat l’actuació amb uns molt bons 5 de 7 i 7 de 7.

Per la seva banda, els Castellers de Barcelona tornaven aquest diumenge després de les vacances. Tot just amb un assaig, els vermells han portat el 2 de 7 de sortida, que ha pujat força nerviós i han descarregat amb un tremolí constant que han sabut controlar. En segona ronda han completat un 5 de 7 que s’ha desquadrat per dalt i han tancat amb el 3 de 7.

Els Xiquets revaliden Sant Magí

Els Xiquets de Tarragona són una de les poques colles que estan tenint millors resultats aquest any que el 2019, just abans de l’aturada per la pandèmia. Els matalassers s’han plantat a Torredembarra amb l’objectiu de revalidar l’actuació de Sant Magí i d’inici han hagut de defensar el 2 de 8 amb folre, que ja pujava amb força nervi. El 5 de 8, en canvi, ha estat més apamat i han sumat un altre 3 de 8, que ja volen posar sobre un folre aquest mateix setembre.

Santa Rosalia també ha estat rodona per als Nois de la Torre, que s’han anotat el primer 5 de 7 de la temporada. Juntament amb el 3 i 4 de 7 amb agulla, han completat la millor actuació de l’any. Per primer cop també hi ha participat els Xiquets de Torredembarra, que han desmuntat el 2 de 6 en dues ocasions, i han tingut el 3 de 6 amb agulla com a millor castell. L’altra colla convidada, els Nens del Vendrell, han rodat la gamma alta de 7 i han descarregat un 4 de 7, que ja pensen en pujar un pis.

Mostra d’intensions de la Joves

Després d’exhibir gamma extra a Sant Fèlix, la Joves de Valls treballa en el que són els seus castells característics: les estructures desfolrades. A Montblanc han completat un 4 de 8 i un 2 de 7 força pesat de pes, en el que és una clara mostra d’intensions del que pot arribar dels diables vermells aquest final de temporada. A més, també han descarregat el 3 de 8.

A Vilanova del Camí, els Moixiganguers d'Igualada han descarregat els bàsics de vuit i els Bordegassos de Vilanova han completat tres castells de set.

stats