Ara Castells 08/09/2019

Els Minyons de Terrassa mostren el seu millor nivell a Sabadell

Les construccions de gamma extra protagonitzen la diada de festa major

Efren Garcia
3 min
Els Minyons mostren el seu millor nivell a Sabadell

SabadellLa decisió de deixar fora de la diada de Sant Fèlix els Minyons de Terrassa ha enfortit un cop més de rebot l'actuació de la festa major de Sabadell. Els egarencs han estat a l'altura de les circumstàncies: han complert el repte de dur-hi construccions emmanillades i han sumat els seus dos primers castells de gamma després de les vacances. Els Castellers de Sabadell han coronat el primer dos de vuit amb folre de la temporada i els Castellers de Barcelona s'han apuntat la clàssica de castells de vuit.

Fent el recompte d'efectius habitual davant d'un objectiu tan ambiciós, els Minyons de Terrassa han començat la seva actuació recorrent a una carta segura, el tres de nou amb folre. El lleuger tronc de l'estructura ha completat l'ascens amb gran eficiència i domini, només han hagut de treballar lleugerament després de l'aleta. Un dels moments més importants de la diada ha arribat en la ronda central. Els malves han lligat el peu del dos de nou amb folre i manilles amb la col·laboració de les altres colles i han demostrat que aquest any se'l saben de memòria. Tot i algun moment de dubte, no han aturat el ritme i han aconseguit endur-se el gat a l'aigua. Han 'aixecat el peu de l'accelerador' per arrodonir la feina mentre preparen objectius de futur. Han estrenat el tres de vuit amb agulla, l'han bastit lentament i només han de fer algun esforç extra a l'alliberar l'espadat central.

Els Castellers de Sabadell carreguen el dos de vuit sense folre i completen el set de vuit

Amb tres grans construccions en cartera, els Castellers de Sabadell s'han posat en marxa provant per primer cop aquesta temporada el dos de vuit amb folre. La torre s'ha alçat dubitativa i ha començat a tremolar amb l'entrada de l'acotxador. Tot i salvar les primeres sotragades, amb el descens un dels quarts ha perdut verticalitat i el castell ha acabat fent llenya. S'han sabut treure l'espineta plantant el set de vuit en el segon torn. L'han controlat des de l'inici i l'han celebrat amb l'esperança d'engrescar la tècnica per provar la primera construcció de nou pisos. Tot i que la feina a assaig havia estat força positiva, la caiguda els ha condicionat i han decidit finalitzar les seves rondes de castells descarregant un elegantíssim quatre de vuit.

Els Castellers de Barcelona s'apunten la clàssica de castells de vuit a Sabadell

Després de l'aturada estival, els Castellers de Barcelona busquen recuperar el ritme com més ràpid millor. Aquest cap de setmana han protagonitzat un nou doblet d'actuacions, dissabte van completar castells de set pisos al Mercat del Clot i diumenge, a Sabadell, han fet un pas endavant. Han descarregat el tens tres de vuit en la primera ronda. Tot i controlar-lo sense contratemps, el pis de terços no ha acabat d'estar còmode. En canvi, han dibuixat un quatre de vuit de gran factura i han arrodonit la clàssica de castells de vuit descarregant el dos de set.

A la ronda de pilars, els Minyons han volgut reblar una actuació de primer nivell apuntant-se una segona construcció de gamma extra. Han dominat un folre i unes manilles de gran solidesa i han controlat l'espadat fins al moment de l'aleta, però han hagut de treballar durant el descens després de dues dures sotragades. S'han afegit també a la ronda simultània amb un vano de cinc amb dos pilars de quatre extra. Els amfitrions han descarregat un vano convencional i els Castellers de Barcelona un pilar de cinc. Els de la camisa vermella encara han sumat dos pilar de quatre més i la colla local ha dut el seu pilar de cinc al balcó abans que les gralles entonessin el 'Toc de vermut'.

Castellers de Sabadell: 2d8f c, 7d8, 4d8, V5, P5b

Minyons de Terrassa: 3d9f, 2d9fm, 3d8a, P8fm, P5 + 4 P4

Castellers de Barcelona: 3d8, 4d8, 2d7, P5, 2 P4

stats