Ara Castells 26/05/2019

Els Minyons no s'aturen ni en la jornada de reflexió

La colla egarenca descarrega els primers quatre de nou i pilar de set amb folre de l'any

Efren Garcia
3 min
Els Minyons completen el primer 4d9f i li sumen el P7f

Seria avantatgista preguntar-se si algú hauria de reflexionar després del fulgurant inici de temporada dels Minyons de Terrassa; la realitat, però, diu que ara per ara es tracta de la colla en més bon estat de forma, i segurament la més motivada del panorama casteller. Dissabte els malves van seguir amb la seva progressió constant descarregant a la Seu d’Ègara el primer quatre de nou amb folre que completa enguany cap colla a plaça, i van rematar-ho alçant el primer pilar de set del curs.

Després de travessar l’imponent pont de Sant Pere amb un maratonià pilar de quatre caminant, els Minyons van tornar a treure la piconadora per seguir afermant el seu camí cap a la Festa Major de Terrassa. Conscients que només els separa un mes d’una de les primeres grans cites del calendari, van encarar de nou dues de les millors construccions del moment, el tres de nou amb folre en primer torn i el cinc de vuit en el tercer. El primer castell estrella de la jornada de reflexió va arribar a la segona ronda, quan van alçar el quatre de nou amb folre. Enguany l’havien carregat la Colla Vella dels Xiquets de Valls i desmuntat en dues ocasions els Castellers de Vilafranca. Els castellers de a les ordres d’Arnau Boada van ser els primers a completar la feina, i els primers a dibuixar la tripleta màgica.

Els Minyons de Terrassa van saldar la temporada 2018 amb cinc castells de gamma extra descarregats, lluny de les construccions de deu pisos i amb un sol intent fallit de dos de vuit sense folre. Els seus resultats van obrir una escletxa entre ells i el seu lloc natural, el grup de les colles capdavanteres. El nivell tècnic els va deixar fora del cartell de la diada de Sant Fèlix que se celebrarà el 30 d’agost i avui potser a més d’un aficionat li hauria agradat tenir l’oportunitat de recapitular.

Els Nens del Vendrell i els Castellers de Sabadell van esdevenir convidats de pedra de la festa malva. Les dues colles van aparcar les construccions de vuit pisos, encara prou primerenques per repetir-les un dissabte a la tarda. Els vendrellencs van tornar a descarregar el dos de set com a millor construcció, el van acompanyar del quatre de set amb el pilar i del tres. Per la seva banda, els Castellers de Sabadell van aprofitar l'ocasió per bastir construccions amples en la base, el cinc i el set, molt habituals en l’inici de temporada perquè permeten donar rodatge a molts castellers alhora; van arrodonir la seva actuació amb el quatre de set.

La ronda de pilars també va tenir un especial protagonisme. Els Minyons ja avisaven fa setmanes, però quan tres pilars de sis descarregats esdevenen bagatge suficient per dur el pilar de set a plaça és perquè l’objectiu és arribar al de vuit pisos com més aviat millor. La colla local va posar la cirereta al pastís estrenant l’espadat en una postal irrepetible. El pilar va quedar emmarcat en el monumental enclavament de la Seu d’Ègara, com és habitual, però ho va fer sota un arc de Sant Martí complet que molts voldran interpretar com un dels millors auguris possibles. Els Castellers de Sabadell van apostar pel vano de cinc i els Nens del Vendrell per un únic pilar de cinc.

Els Minyons han estrenat castells de gran nivell en quatre de les últims sis jornades i encara tenen un mes per alçar el llistó abans de la seva festa major. A dia d’avui ja sumen dos castells de nou pisos més que l’any passat a aquesta altura de la temporada i mostren millors resultats que els que van completar abans de la festa local.

Minyons de Terrassa: 3d9f, 4d9f, 5d8, P7f, 9 P4

Nens del Vendrell: 2d7, 4d7a, 3d7, P5

Castellers de Sabadell: 5d7, 7d7, 4d7, V5

stats