Ara Castells 05/05/2019

Els Minyons posen la directa i s'apunten el primer cinc de vuit

La colla local aprofita la cita per completar el seu primer quatre de set amb agulla de l'any

Efren Garcia
3 min
Els Minyons de Terrassa completen el primer cinc de vuit de l'any a Cerdanyola

Cerdanyola del VallèsLa Diada del Roser de Maig a Cerdanyola és una d'aquelles actuacions que ja al principi de temporada permeten gaudir dels castells de vuit pisos. Sovint, posar el motor en marxa costa més que mantenir-lo a velocitat de creuer, però els Minyons de Terrassa han demostrat que volen tornar a situar-se al capdavant del món de les torres humanes des del primer minut. Aquest cap de setmana ha sigut el moment de fer un nou pas endavant i han reivindicat el seu potencial descarregant el primer cinc de vuit de l'any.

Hi ha reptes que val més la pena afrontar-los de cara. Amb dos castells folrats a la motxilla, els malves han aprofitat la jornada per fer posar les bases d'una de les grans festes majors més pròximes en el calendari. L'exigència d'aquesta cita fa que que s'hagin de situar al màxim nivell més d'hora que la resta de formacions. A Cerdanyola han optat per iniciar la seva actuació plantant el seu primer cinc de vuit del curs. Ho han fet amb domini i serenor, i a un ritme prou correcte per ser el primer de l'any. En la segona ronda, la clau del dos de vuit folrat havia de ser no fer forces innecessàries –així ho demanava Arnau Boada, el seu cap de colla abans que sonessin les gralles– i ha funcionat bé fins al moment de l'aleta. Els nervis s'han notat en el punt culminant de la construcció, però tal com han arribat els tremolins han desaparegut. Tot i arrodonir l'exhibició amb un castell bàsic, el tres de vuit, no s'han permès ni un moment de descans. L'han apamat i, a jutjar pel seu domini, han posat la primera pedra per quan arribi el moment d'obrir la llauna dels nou pisos.

Després que la setmana passada haguessin d'aparcar els castells de vuit pisos a causa de diverses baixes de personal, els Castellers de Barcelona han recuperat el bon ritme adoptat fins al moment. Han començat l'actuació amb un cinc de set de bona factura però que ha tremolat durant el descens. Han reservat la seva millor carta per al segon torn. El quatre de vuit s'ha alçat ferm als pisos baixos, si bé una sacsejada amb l'entrada del pis de dosos ha posat en tensió el públic que encara omplia la plaça. Han dominat el descens i han aprofitat el seu tercer castell, el set de set, per combinar castellers experimentats amb altres de més novells, pisos lleugers més consistents, tot un banc de proves per als barcelonins.

Els Castellers de Cerdanyola han obert l'actuació amb un tres de set laboriós. No han volgut abaixar el llistó i s'han decidit pel quatre en segona ronda. Durant el descens s'ha anat deformant i ha sigut llavors quan els pisos superiors han hagut de fer un esforç extra i mantenir la serenor. Millor factura ha presentat el quatre de set amb agulla amb què la colla local estrenava enguany la gamma alta. El castell s'ha erigit ferm fins al moment de l'aleta però ha acabat posant el punt d'emoció, primer quan l'enxaneta ha estat a punt de despenjar-se en l'inici del descens i, després, quan s'ha alliberat un espadat que ha necessitat una defensa aferrissada.

Tot i que fa una setmana els Minyons van estrenar el pilar de sis a Vilanova i la Geltrú, aquest cop han decidit cloure l'actuació amb tres pilars de cinc. Els Castellers de Barcelona han descarregat el vano de cinc i els de casa han alçat un pilar de cinc i més tard un tres de quatre. El sol i algunes ombres ben repartides han facilitat una bona assistència de públic durant les dues primeres rondes.

Castellers de Cerdanyola: P4 cam, 3d7, 4d7, 4d7a, P5, 3 P4

Castellers de Barcelona: P4 cam, 5d7, 4d8, 7d7, V5

Minyons de Terrassa: P4 cam, 5d8, 2d8f, 3d8, 3 P5

stats