Castells
Ara Castells 15/11/2022

Els Minyons superen amb nota l'últim test abans de la seva diada

Els malves completen el 3 de 9 amb folre a Vilanova i la Geltrú

2 min
A la foto 3 de 9 amb folre de la colla Minyons de Terrassa

La temporada castellera està a punt de tancar la paradeta i una bona part de les colles ja han acabat l’any, a l’espera de la Diada dels Minyons de Terrassa d’aquest diumenge com a última gran cita. Precisament els terrassencs han sigut la colla que ha aconseguit la millor actuació d'aquest cap de setmana, amb el 3 de 9 amb folre descarregat.

Els malves han sigut els convidats d’excepció de la 51a Diada dels Bordegassos de Vilanova, on han portat el tres folrat com a castell destacat. Els Minyons l’han controlat en tot moment, en una construcció de la qual han demostrat un gran domini al llarg de la temporada. L’han acompanyat d’un altre 2 de 8 amb folre i del 5 de 8, a més d’arrodonir-ho amb el pilar de 6.

Els Bordegassos tancaven temporada amb el gran repte de revalidar el 2 de 7 descarregat del Concurs. La torre ha arribat en tercera ronda, que s’ha completat amb un cert tremolí, però que han pogut treballar sense arribar a perillar. Abans havien assolit el 5 de 7 i el 7 de 7. Per la seva banda, els Sagals d’Osona han tingut el 4 de 7 amb agulla com a millor castell i els Minyons de l’Arboç han fet una actuació completa amb castells de sis.

Barcelona s'acosta als nou pisos

Una altra gran cita del cap de setmana era la festa major del Clot, on els Castellers de Barcelona volien recuperar els nou pisos. Els vermells han començat amb bones sensacions i han descarregat el segon 2 de 8 amb folre de la temporada. Però, a partir d’aquí, han topat amb els castells de nou: han desmuntat el 3 de 9 amb folre en dues ocasions, sense arribar a col·locar-hi els dosos, tot i que les dues estructures no mostraven males prestacions. Els barcelonins no s’han rendit i han decidit atacar el 4 de 9 amb folre, però una forta batzegada amb sisens col·locats ha obligat a desmuntar-lo. Finalment, han acompanyat l’actuació amb el 3 i el 4 de 8.

Els Castellers de Sabadell també han estat al Clot, on han repetit la millor actuació de l’any amb el 4 de 8, el 2 de 7 i el 5 de 7.

L’altra localitat on s’han vist els vuit pisos ha sigut Sant Cugat. Els Castellers de Sants han completat una actuació tranquil·la amb els dos castells de vuit bàsics com a sostre, els quals esperen posar damunt d’un folre el cap de setmana vinent a Terrassa, a més del 2 de 7. La colla local, els Castellers de Sant Cugat, s'han apuntat un bon 4 de 8 i el 2 de 7, però no han pogut aconseguir el 3 de 8. Els vallesans l’han provat fins a tres vegades, però en totes l’han acabat desmuntant. També han estat a plaça els Castellers de Badalona, amb el 3 de 7 amb agulla com a millor castell.

Alegries de final de temporada

Quatre colles han tancat aquest cap de setmana amb una gran alegria portant una estrena a plaça. Els Castellers de Berga han pogut coronar per primer cop aquesta temporada el 2 de 7. Així mateix, després d’un any complicat, els Castellers de la Sagrada Família han pogut fer una actuació completa amb castells de set, amb la novetat del 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Els Castellers de Caldes i els Castellers de Cerdanyola també han pogut fer el primer 4 de 7 de la temporada. I finalment la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample han aconseguit el primer 2 de 6 descarregat del seu historial.

stats