Ara Castells 13/10/2019

Els Minyons de Terrassa avancen feina a pas ferm

L’estrena del nou de vuit, una nova injecció de moral per preparar les grans cites de final de curs

Ara
2 min
Els Minyons de Terrassa sumen una tripleta de castells de gamma extra davant de la masia Can Freixa

TerrassaLa masia Can Freixa ha tornat a ser l’escenari de les grans construccions dels Minyons de Terrassa. Els egarencs han completat aquest cap de setmana una tripleta de castells de gamma extra que els ajuda a mantenir el ritme en el camí cap a les actuacions més destacades del tram final del calendari.

Si bé fa mesos que li anaven al darrere, no ha estat fins a aquest cap de setmana que els malves han plantat a plaça el seu primer nou de vuit de l’any. La construcció s’havia preparat a foc lent i només alguna baixa havia impedit que la seva estrena arribés abans. Un cop han sonat les gralles han demostrat tot aquest bagatge i l’han fet seu, fins i tot, amb certa comoditat. Han repetit els èxits amb les seves dues estructures clau enguany, el dos emmanillat i el pilar de vuit; l’espadat l’han pogut controlar de nou tot i el tremolí ja habitual. Han apostat pel quatre de nou amb folre en el tercer torn i, tot i que ha perdut la mida al pis de quints, aquest cop l’han aconseguit descarregar. El d’aquest diumenge ha suposat tot just el segon quatre reeixit de l’any, un castell que se suma a dos més només carregats.

Els Capgrossos de Mataró no volen alçar el peu de l’accelerador, la seva intenció passa per consolidar els castells de nou pisos en aquest segon tram de temporada i preparar l’assalt a la gamma extra, que enguany podria arribar en forma de dos o de pilar emmanillat. Han descarregat un lent cinc de vuit abans de plantar cara al tres de nou amb folre. El castell de nou pisos s’ha estirat molt per la part baixa i això els ha obligat a exercitar-se al màxim de les seves possibilitats. Han arrodonit l’actuació amb el cinquè dos de vuit folrat de l’any i han tornat a optar pel pilar de sis després que a Reus completessin per primer cop enguany el de set pisos.

La tercera colla del cartell ha sigut la dels Castellers de Sants. Enguany les circumstàncies han fet que els barcelonins abaixessin molt el llistó respecte al seu nivell habitual. Si bé la colla es plantejava tornar a imprimir ritme en les pròximes actuacions, una baixa sensible després de la caiguda del dos de vuit amb folre dels Castellers de Sabadell la setmana passada a les Corts els ha obligat a ajornar l’estrena d’alguna de les estructures que han de configurar el seu pas endavant. A Terrassa s’han tornat a conformar amb la clàssica de castells de vuit –tres i quatre de vuit més dos de set–, una aposta segura per als de la camisa grisa.

Minyons de Terrassa: 9d8, 2d9fm, 4d9f, P8fm, P5 + 4 P4

Capgrossos de Mataró: 5d8, 3d9f, 2d8f, P6, 4 P4

Castellers de Sants: 4d8, 3d8, 2d7, V5

stats