Castells
Ara Castells 31/10/2022

Els Minyons de Terrassa retornen els castells de nou a Girona

Els malves s'anoten el primer 4 de 9 amb folre des de Sant Fèlix

2 min
4d9f dels Minyons de Terrassa, Sant Narcís 2022

GironaSant Narcís ha continuat fent gala un cop més de ser "la gran diada del nord": s'han tornat a veure castells de nou a la demarcació de Girona per primer cop des de l'esclat de la pandèmia. Els Minyons de Terrassa han obert l'actuació amb un 3 de 9 amb folre que no han acabat d'aturar del tot i que s'ha descarregat amb un tremolí constant. Avui, però, els malves volien fer una pas endavant i recuperar el 4 de 9 amb folre que no provaven des de Sant Fèlix. A Girona s'ha vist un bon quatre i l'han completat amb suficiència. Han tancat l'actuació amb el 2 de 8 amb folre, que treballen per posar sobre unes manilles a la seva diada. A més, ho han arrodonit amb un pilar de 6 treballat al límit i que no descarregaven des de la seva festa major a inicis de juliol.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han consolidat els passos de cara a Tots Sants, on està previst que arribin els castells de nou. Han fet un molt bon 4 de 8 i el segon 5 de 8 de la temporada, amb una gran execució. Tot i que la colla ha demanat a crits fer el 3 de 9, han tancat amb el 3 de 8.

Els Marrecs de Salt encaraven la gran cita de la temporada amb ganes de treure's l'espina del 3 de 8 carregat el passat cap de setmana. El tres ha arribat en segona ronda i l'han descarregat, encara que l’han hagut de treballar en un pom de dalt que s’ha tancat excessivament, mentre que al tronc s’ha obert de mides. A més, han fet un 4 de 8 bastant tancat i ho han arrodonit amb el 9 de 7, després d'un primer intent desmuntat.

Reus i Lleida desmunten els grans objectius

L'altra plaça on s'han vist castells de vuit és a la capital del Baix Camp, on els Xiquets de Reus van descarregar el 3 de 8. No van poder, en canvi, amb el 2 de 8 amb folre, que van desmuntar en dues ocasions. Els Castellers de Terrassa es van anotar castells de la gamma mitjana de set i els Xiquets de Cambrils castells de sis.

A la capital del Segrià, els Castellers de Lleida tampoc van poder revalidar el 4 de 8. Van fer dos intents desmuntats, i van tenir el 5 de 7 com a millor castell; igual que els Tirallongues de Manresa.

Els Castellers de Mollet han seguit en estat de gràcia i aquest diumenge han descarregat per tercer cop a la seva història tant el 5 de 7 –el primer de la temporada– com el 3 de 7 amb agulla. Sumant-hi el quatre amb agulla, han fet la millor actuació del seu historial.

stats