Castells
Ara Castells 29/05/2022

Els Minyons i la Vella amplien la gamma de vuit

Els terrassencs descarreguen el primer 7 de 8 de la temporada i els vallencs el 5 de 8

3 min
7 de 8 dels Minyons de Terrassa a la Seu d'Ègara

L’últim cap de setmana de maig ha sigut el més prolífic en la gamma de castells de vuit, amb cinc construccions. D’entre aquestes destaca el 7 de 8 dels Minyons de Terrassa –el primer que es veu des de la represa–, el 5 de 8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i el 4 de 8 amb agulla dels Castellers de Vilafranca.

Els Minyons de Terrassa, que van quedar tocats de la caiguda del 2 de 7 de finals de març, tenien ganes de refer-se'n dissabte i de fer un pas endavant. D'entrada van atacar, precisament, un 2 de 7 que van completar amb facilitat, després d’haver fet canvis forçats en el pom de dalt aquestes últimes setmanes. També van completar el primer 7 de 8 de la temporada, que es va estirar a nivell de quarts, així com el 4 de 8 que van fer per tancar l’actuació.

Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada també tenien ganes de tornar a lluir les seves millors gales. Per això van tornar a portar a plaça el 2 de 8 amb folre, que es va estirar a quarts i van haver de treballar més que el que havien descarregat a l’abril. El van acompanyar del 3 i el 4 de 8, tots dos executats amb un petit tremolí constant. Els de l’Anoia van voler posar la cirereta final amb el pilar de 6. Tot i haver-lo completat sencer en assaig unes quantes vegades, l’espadat va pujar nerviós i va cedir quan l’enxaneta iniciava la baixada. També van ser a plaça els Castellers de Sabadell, que van poder tornar a descarregar el 4 de 8, després que només l’haguessin pogut coronar la setmana passada a Tarragona.

Reus i Barcelona també van contribuir a l'escenari de castells de vuit aquest dissabte. A la capital de l’Alt Camp, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer el primer 5 de 8 que completen des de la represa. A més, van repetir el 2 de 8 amb folre i hi van afegir el 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona van revalidar el 2 de 7 i el 3 de 8, mentre que els Xiquets de Reus van fer els seus primers 7 de 7 i 4 de 7 amb agulla de la temporada. Per la seva banda, els Castellers de Sants també van continuar rodant el 4 de 8 a casa, on els Castellers de Sant Cugat van portar el 5 de 7 com a millor construcció i els Castellers del Poble-sec els bàsics de set.

Entre les estrenes del cap de setmana, també sobresurt el 2 de 7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, a més del primer castell de la Jove de Vilafranca –el 3 de 6– des de l’aturada.

Vilafranca porta castells de vuit a Baó

Tot i el llarg trajecte fins a la Catalunya del Nord, els Castellers de Vilafranca van poder portar castells de la gamma alta de vuit, però amb sort diferent. Van descarregar el tercer 4 de 8 amb agulla de la temporada i el pilar de 7 amb folre, però van desmuntar el 2 de 8 amb folre quan entraven els dosos. El van acompanyar del 3 de 8 i del 7 de 7. Els Castellers del Riberal van portar els seus primers bàsics de set del curs, els mateixos castells que van fer els Castellers de Barcelona.

Els castells de nou truquen a la porta

Amb el 7 de 8 descarregat dels Minyons, ja s’ha completat gairebé tota la gamma de castells de vuit, amb l’única excepció del 3 de 8 amb agulla. Això és una clara mostra del rodatge que ja van tenint les colles, que comencen a tenir un ventall ampli de castells per triar. Aquest mes de juny, per tant, s’espera que es faci el salt definitiu als castells de nou, amb la Diada de Sant Joan a Valls com a data més en el calendari de les setmanes vinents.

stats