Ara Castells 10/07/2015

És el moment del Baix Gaià

La Diada de les Cultures a Altafulla i la del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra protagonitzaran part del proper cap de setmana casteller

Efren Garcia
2 min
Els verds van coronar el pilar de vuit emmanillat a Altafulla el 2014. CASTELLERS DE VILAFRANCA

BarcelonaEls Castellers d'Altafulla, els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Nois de la Torre i la Colla Jove Xiquets de Tarragona ocuparan l'epicentre casteller d'aquest cap de setmana que es desplaça fins al Baix Gaià on es podrien tornar a veure construccions de gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca, presents a totes dues actuacions, podrien buscar un nou pas endavant després de descarregar al Pla de la Seu de Tarragona el seu primer dos de nou amb folre i manilles de la temporada. Al tractar-se de dues actuacions, la tècnica de la formació penedesenca, espera poder rodar una àmplia gamma d'estructures.

Dissabte a les sis de la tarda, els Castellers d'Altafulla tenen l'oportunitat ideal per revalidar l'únic tres de set que han completat enguany i superar els seus registres; a la Plaça del Pou comptaran amb tres de les formacions líders dels últims anys. Tot i arribar-hi condicionada pel seu viatge a la Xina, la Colla Vella dels Xiquets de Valls no hauria de tenir problemes per alçar-hi castells de nou pisos. Sembla més complicat, però, que puguin preparar una estructura de gamma extra, si bé el seu potencial fa que no es pugui descartar a la lleugera. Els Xiquets de Tarragona voldran mantenir o superar el seu nivell després d'estrenar el tres de nou amb folre la setmana passada. Aquesta seria una bona oportunitat per sumar-hi el quatre de nou.

Tot i l'excel·lent cartell que presenta la diada castellera d'Altafulla, el dia triat pels verds per atacar la gamma extra podria ser diumenge. Els verds trobaran amb uns Nois de la Torre en plena progressió i amb una Colla Jove Xiquets de Tarragona que ja té en cartera els dos castells bàsics de nou pisos i que, actuant a prop de casa garanteix un important nombre de camises. La diada del Quadre de Santa Rosalia també tindrà lloc a la tarda i això, en plena onada de calor, ha de ser valorat com un condicionant a favor.

L'any passat, els Castellers de Vilafranca van coronar el pilar de vuit amb folre a Altafulla i el nou de vuit a Torredembarra.

stats