Castells
Ara Castells 06/05/2022

Quines mesures covid s'han de prendre per fer castells?

El món casteller recupera l’absoluta normalitat i ja es poden fer castells sense cap restricció

1 min
Imatge de la diada castellera de Santa Eulàlia aquest diumenge al migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Aquesta primavera el món casteller ha pogut recuperar la normalitat. El colofó va ser la reitrada de la mascareta obligatoria a finals d'abril. D'aquesta manera, ja es poden fer castells sense cap restricció per primera vegada des de l’esclat de la pandèmia.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), però, segueix recomenant l'ús especialment en tres situacions: cada cop que es tanqui un castell (especialment en posicions de pinya), en actuacions multitudinàries i en persones vulnerables. Per molt que ho volgués, l'entitat tampoc té competència legal per imposar-la, tal com va passar quan es va eliminar l’ús del certificat covid per als castells. 

Recomanacions de la Coordinadora

Així mateix, l'entitat també recomana que els participants comptin amb la pauta de vacunació completa, que els assajos tinguin la màxima ventilació i abstenir-se de fer castells en cas de tenir símptomes compatibles amb el covid.

Per altra banda, cal recordar que des de mitjans d'octubre també es van eliminar el límit de persones que podien participar a l'assaig, que ja va passar a ser il·limitat.

D'aquesta manera, després d'haver superat les pitjors fases de la pandèmia, no s'espera que s'apliquin noves restriccions.

stats